Søk i arkivet

SKINNENDE REN: Keizer Yacht går nye veier for å fange kunders oppmerksomhet.
SKINNENDE REN: Keizer Yacht går nye veier for å fange kunders oppmerksomhet. Foto:

Keizers nye klærSkal smykkes med diamanter

Keizer Yachts skal kle skroget med millioner av diamanter.

Keizer 42 er designet av Siep Keizer, men med nært samarbeide med Lars-Erik Solvang som er daglig leder og eier av Bavaria Båt Norge AS. Solvang kjøpte for øvrig selv første båt i produksjonen, som hadde sin verdenspremiere på Boot Düsseldorf i januar. Båtene bygges på fabrikken til Bavaria.

Reflekser

Nå er det en ny båtmesse som gjelder, og det skal kjempes om oppmerksomhet blant yacter til mange hundre millioner kroner. Nylig ble Cannes Yachting Festival arrangert, og dette er en messe som er kjent for store båter. Men yachtene som har vært for store for Cannes blir i stedet vist på Monaco Yacht Show, sammen med noen andre eksklusive båter som vil være med i rikmannsklubben. I en pressemelding skriver Keizer Yachts at de skal dekke deler av skroget med millioner av diamanter. Det blir altså «diamantblått». Dette skal ifølge produsenten gi hva de kaller en multikromatisk refleksjon som skal være ganske så overlegen. I tillegg males takbuene i diamantsølv, mikset med tredetaljer som også er blitt påmalt.

Kundetilpasses

Teknikken er et samarbeid mellom Jean Boulle Luxury, AkzoNobel og Bonsink Yacht Painters. Jean Boulle Luxury skal nylig ha patentert en teknikk som gjør det mulig å omdanne diamanter til et belegg. Dette skal allerede ha vært testet ut på biler og fly, og for første gang skal teknikken nå prøves ut på skroget til en båt. Da står altså AkzoNobel for produksjonen og Bonsink Yacht Painters for selve påføringen. Så får man til slutt se hvem som står for kjøpet. Prisen er  ikke offentliggjort. Men i pressemeldingen skriver Keizer Yachts at denne 42 foteren også introduseres som custom edition, altså at den kan tilpasses etter kundens ønsker.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen