Søk i arkivet

Evan Rebech i Nordic Boatlift AS.
Evan Rebech i Nordic Boatlift AS. Foto:

Løfter båten ut av vann

Du kan montere båtheis på egen brygge, men søknadsprosessen er for lang, mener de som selger systemer for dette.

– Det er vel greit å kunne spise fisk uten å pisse bunnstoff, sier daglig leder Evan Rebech (bildet) i Nordic Boatlift AS.

Han selger løfteutstyr for fritidsbåter, både til private personer og til foreninger og marinaer. Løfteutstyret omfatter alt fra store travelifter på hjul til små flytedokker i plast for vannscootere. De minste løfter 680 kilo og de største 700 tonn.

På Båter i sjøen stiller Recech ut en båtheis i aluminium, som via fjernkontroll kan løfte båten ut av vannet og opp på en brygge. Systemet er amerikansk, og Nordic Boatlift har foreløpig installert 167 slike anlegg i Norge. Salget går tregt takket være omstendelige byggesøknadsprosesser i kommunene.

Båtheis

– Det må bli enklere å installere løfteanlegg på brygger. Tenk bare på besparelsene for miljøet når man tar båten på land og kutter ut bunnstoffet, sier en engasjert Rebech.

Båtheisene er bygget i sjøvannbestandig aluminium. De er ISO-sertifiserte og ifølge Rebech er levetiden 100 år. Et anlegg som løfter 4,5 tonn koster 180.000 kroner.

– Pengene er spart inn i løpet av ti år. Du slipper å betale for slipp og kan droppe bunnstoffet. Båtene trekker ikke vann og holder seg dermed lettere. I tillegg viser erfaringene fra USA at båter som ikke ligger i vannet oppnår høyere annenhåndsverdi, sier Rebech til publikum på messen.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen