Søk i arkivet

PIONER 15
PIONER 15 Foto:
RYDS F628 DC
RYDS F628 DC Foto:
BELLA 600 R
BELLA 600 R Foto:
STING 610 BR
STING 610 BR Foto:
YAMARIN 53 BR
YAMARIN 53 BR
ASKELADDEN 475 FREESTYLE
ASKELADDEN 475 FREESTYLE

SMÅBÅTERSeks gode småbåtkjøp

Nordmenn flest bruker båten til dagsturer og fiske, og naturopplevelsen er viktigst for båtfolket. Her får du tips om fem gode båtkjøp under en halv million kroner.

Tenk nøye gjennom hva du skal bruke båten til, og selvsagt hva du har råd til. Det er vanskelig å gi noen fasit som passer for alle. I denne artikkelen drister vi oss likevel til å komme med ti tips til gode nybåtkjøp, og baserer dette på vurderinger fra båtjournalister og eksperter.

YAMARIN 53 BR

PIONER 15

STING 610 BR

ASKELADDEN 475 FREESTYLE

RYDS F628 DC

BELLA 600 R

 Kommentarer

SLIK GJØR DU ET GODT KJØP

• Kjøp fortrinnsvis hos autorisert båtmegler og be om tilstandsrapport på båt/motor.

• Ta en prøvetur og inspisert båten også under vannlinjen.

• Kjøper du nyere bruktbåt (under fem år) vil nybåtgarantien / reklamasjonsretten fortsatt være gjeldende.

• Kjøper du kjente merker (av båt og motor) med forhandlernettverk i Norge er det en fordel når du senere får behov for reservedeler og oppfølging.

• Sjekk eierforhold (at selger er rettmessig eier) og om båten er registrert i Skipsregisteret. Det er viktig å avklare eventuelle pant i båten.

• Nyere bruktbåter har som regel nyere versjoner av elektronikk og navigasjonsutstyr, noe som er nyttig å få med på kjøpet.

Kilde: Norboat

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen