Søk i arkivet

Lanserer nye Suzuki DF 350 A

I dag lanserte Suzuki sin nye 350 hestekrefters utenbordsmotor i Boca Raton i Florida. Se Båtlivs bildespesial fra prøvekjøring.

Boca Raton, Florida

Toppsjefen i japanske Suzuki, Toshihirio Suzuki, var selv på plass og avduket nyheten i Boca Raton i Florida i dag: En splitter ny 350 hk utenbordsmotor, som ifølge sjefen selv er den ultimate firetakteren på markedet.

Noe av det spesielle med den nye DF 350 A er doble propellere (duoprop), som ifølge produsenten skal gi bedre grep i vannet, raskere akselerasjon og bedre styrepresisjon. Doble injektorer gir presis bensintilførsel og et unikt lufttilførselsystem på toppen av motoren sørger for nok kald luft uten at det kommer vann i motoren. Motoren har også høy kompresjon som sørger for høy ytelse og effektiv drivstofforbrenning, ifølge den japanske produsenten.

60 knop

Båtliv fikk prøvekjøre nyheten på vannet utenfor kysten av Florida. I typisk amerikansk stil kjørte vi en SeaVee 39 med fire 350-hestere på hekken. SeaVee er en åpen konsoll båt med tungt skrog for havfiske, og de fire motorene sparket oss fort opp i 60 knop.

– Suzuki er den beste 350-hesteren på markedet for litt større og tyngre båter, sier skipper Clint Saunders. Den doble propellen tar godt tak i vannet og gir rask akselerasjon. Den gir god styring, også under bakking (rygging).

Med på turen til Florida er salgs- og markedssjef Stein Harald Jørgensen hos den norske importøren Erling Sande A/S. Han sier at de første motorene er ventet til Norge i jul.

– Dette er motorer som vil passe fint en rekke av våre båter, som Askeladden C76, Ibiza 760, flere Capelli-modeller og nye Beneteau Barracuda 9 og Antares 9 under utvikling, sier Jørgensen.

Vekst

Ifølge Småbåtregisteret er Suzuki den nest mest utbredte motoren i Norge etter Yamaha. I Boca Raton skryter Herr Suzuki av at konsernet hadde en kraftig vekst i omsetningen i fjor, og at de tar markedsandeler i utenbordsmarkedet.

De siste årene har utenbordsmotorer blitt stadig mer populære over hele verden, og den nye DF 350 A passer godt på båter fra 26 fot og oppover. Tradisjonelt har båter i denne størrelsen vært utstyrt med innenbordsmotorer i Norge.

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen