TØNSBERG BOATSHOW: I 2015 var det 30.000 besøkende.

I år ventes sola igjen for denne båtmessa

Det loves varierte fristelser langs bryggene og det ventes fint vær i Tønsberg i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Etter en uke på Østlandet med regn, sludd og snø, går vi mot en helg med langt bedre vårvær. Da Tønsberg Boatshow ble arrangert for første gang for to år siden var det med knallvær kombinert med mange gode aktiviteter. Messearrangøren antok at så mange som 30.000 tok turen til båtmessa. Mindre heldig var de med været i fjor, noe som også påvirket antall besøkende. I år derimot kan det bli bedre.

SOL: Været i Tønsberg denne helgen. Skjermdump fra Yr.

Nytt i år er at også seilbåtene inntar Tønsberg Boatshow.

– Det er utrolig morsomt at vi får seilbåter på messa i år. Elan, Dragonfly og Bavaria stiller med flere modeller. Det er mulig det er en liten Færder-effekt, sier en opprømt arrangør, Frode Sundsdal.

Motorsporten er også til stede. Messegenerealen forteller at det vil bli et bredt utvalg av racerbåter - men aller mest fokus vil det likevel i år være på fritidsbåt segmentet. 1. mai kan blant annet bli historisk, med vannscootere som likestilles med fritidsbåter. Per Ivar Aas i Vestfold Maritim stiller med et bredt utvalg av vannscootere, i tillegg til alle andre båter som ventes fra en rekke utstillere.

RIGGING: Klargjøring til Tønsberg Boatshow som starter lørdag.