Nye Bøker

VEDLIKEHOLD: En båt består av atskillige komponenter. En fellesnevner er at de må vedlikeholdes for å fungere som de skal.

Kortfattet om vedlikehold og reparasjoner

Pegasus Forlag har gitt ut en bok som kan være nyttig for enhver båteier i ulike situasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Briten Pat Manley har skrevet atskillige bøker om motorer, båtvedlikehold og om reparasjoner som du kan utføre om bord. Det er også skrevet andre bindsterke verk om temaet reparasjoner og vedlikehold.

HENDIG: 144 sider i et hendig format kan være nyttig å ha om bord.

Mye av alt dette er nå kommet i komprimert form i boken «Båtvedlikehold – kort fortalt». Og nettopp kort fortalt gir boken tips og råd om vedlikehold av motor og det elektriske systemet, om hvordan du skal holde skroget i hevd, hvordan forebygge lekkasjer og sjekk og vedlikehold av rorsystemet. Den tar også for seg båtens toalett-system, pumper, gass-anlegg og vannsystemer og hvordan alt dette skal ivaretas, holdes ved like og eventuelt repareres.

Alt er beskrevet i kortform – her er ingen overflødige ord eller innledninger. Pat Manley går rett på sak. På 144 små sider f– boken har et format på bare 10 x 21 cm – år du virkelig mye informasjon og mange tips.

Gir svar på spørsmål

Boken er også lagt opp slik at den gir svar på ulike problemstillinger. Hva  kan for eksempel være feil dersom om motoren tørner, men ikke vil starte? Hvordan hindrer du at forurenset diesel kommer frem til motoren? Hvordan overhaler du et manuelt toalett?

Boken gir deg enkle svar og forslag på løsninger som, om ikke annet, vil sette deg på sporet av en løsning.

221 kroner må du ut med for å få all denne informasjonen i lommeformat. Utgiver er Pegasus Forlag, og boken er oversatt av Terje F. Olsen.

Les mer om nye bøker om båter og båtliv.

HENDIG: 144 sider i et hendig format kan være nyttig å ha om bord.
FOTO: Morten Jensen