Fiske: Sjøørret

FANGST: Sjøørret eksperten, Anders Hjelmtvedt fra Bodø, har landet en mengde storfisk fra båt. Her poserer han stolt med en av dem - en wobblerfanget kjempefisk på 6,8kg! Den fiskespisende kjempen angrep en 14cm wobbler dorget 30 meter bak båten, et ...
FISKET I SKUMRINGEN ER ALLTID EFFEKTIVT: Fisken trekker ofte nærmere land i mørket og da er alltid effektivt å kaste en lett sluk eller flue i vifteform mot land, lage et kraftig rykk i snøret for å lage litt lydbølger - og starte innsveivingen.
WOBBLERE: De svømmer vanligvis en til tre meter under vannfilmen. Den lealøse og vrikkende gangen med to eller tre kroker på undersiden, har vist seg å være tidvis overlegen alle andre agn. Tynne og avlange varianter fra 8 til 13 cm er mest vanlig. ...
TROFÉ: Sjøørret som denne på rundt tre kilo går under kategorien troféfisk og er ikke alle forunt å få. Fluefiske fra båt gjør de relativt korte fluekastene, langt mer effektive og innbringende.
MINSTEMÅL: Brune og utgytte vårørret, uansett om de er over eller under minstemålet på 35 cm, bør håndteres med fuktige hender, bløt håv og settes tilbake igjen.
OGSÅ SIKKERHET: Kjappe forflytninger, skarpe kroker og skjøre stangklinger gir rom for praktiske løsninger. En vertikal stangholder er rimelig og holder stengene trygt på plass.
TRADISJONELL: Sildeimitasjoner i form av avlange sluker er alltid effektivt til sjøørret. Denne fisken tok bare noen meter fra land. Sterke farger er populære i kaldt vann.
IKKE GLEM HÅVEN: En gedigen sjøørret på nesten syv kilo har latt seg lure av en svært wobbler i åpen vann. Det lønner seg å ha en medium eller stor håv til båtfiske.
AGN: En ekte brisling kan tres på en metallstang og inn i en wobblerskalle for så og låses med en pinne. Slik kan du dorge sjøørret enkelt med en brisling som «svømmer». Brisling selges frossen i de fleste sportsfiskebutikker.

Den mest effektive metoden: Knekk sjøørret-koden med båt

Drømmen om å fange en vakker og sølvfarget sjøørret på stang, er for mange en hard nøtt å knekke. Selv om ny kunnskap og tilpasset utstyr gjør det enklere, er det ingenting som slår sjøørretfisket med båt.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER