Søk i arkivet

Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Båter preger Paris

I morgen åpner en av Europas største båtutstillinger i hjertet av Paris, og nå fraktes båtene gjennom gatene i storbyen.

Paris

Juleshopping i Paris er populært, og for båtinteresserte byr neste uke på helt spesielle opplevelser.

Utstillingen «Salon Nautic» åpner lørdag denne uken, og i løpet av en drøy uke er nesten en kvart million mennesker innom båtutstillingen.

I nettene før åpning fraktes båtene gjennom gatene i storbyen. I år ble strømforsyningen til deler av byen kuttet av masten av en katamaran på vei til utstillingen. Det har i flere år vært diskutert å flytte utstillingen ut av Paris, men bransjen våger ikke. Nesten en tredjedel av båtsalget i Europas største båtmarked skjer her i Paris i desember. Rike franskmenn kjøper båt, mens kona kan gå på juleshopping i de mange butikkene, om hun heller ønsker det.

Pressetalsmann Louis Noel Vivies forteller at "The Wife Acceptance Factor" er viktig også i Frankrike. Men det er ikke helt uvanlig her i Paris at båtkjøpere tar med elskerinnen for å se på båten, og kona når kontrakten skal signeres, forteller han.

Fransk båtindustri er blant verdens ledende, med flaggskip som børsnoterte Group Beneteau, med merkevarene Beneteau, Jeanneau, CNB, Lagoon, Monte Carlo og en rekke underbrands.

Mange av verdens beste seilere er med å prege utstillingen, og til helgen blir det padlekonkurranse med på brett (Stand Up Padling) på elva Seinen, som flyter gjennom hele byen.

Vi er på plass og rapporterer om nyheter på Salon Nautic i Paris.

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen