Søk i arkivet

Sleipner vant DAME Award

Norske Sleipner vant den prestisjetunge prisen Dame Award.

Hovedbilde: Sleipners topsjef Arne Skaugen er svært fornøyd med prisen.

Mets, Amsterdam


Bedriften fra Fredrikstad vant med sine stabiliseringsfinner. Teknologien er kjent fra skip, men Fredrikstad firmaet har laget egen modell for større motorbåter. Systemet reduserer rullebevegelsene til båten, noe som gjør det mer behaglig å være om bord i mye sjø. Systemet fungerer også når båten ligger stille, som om den ligger for anker. Systemet er beregnet for båter mellom 50 og 130 fot, og det skal elementere 80 prosent av båtens rulling. Systemet ble testet i Båtliv nr.1 2013

– Vi har utviklet systemet videre etter at Båtliv testet. Ny form på vingene gir 50 prosent bedre effekt, forklarer Sleipners sjef Arne Skaugen på Mets. Han legger til at formen er patentert.

Juryen påpeker at Sleipner har vært nytenkende og har funnet en løsning som fungerer bedre for moderne skrog der stabilisator er standard utrustning. Juryen trekker også fram den elegante designen som reduserer båtens rulling, og at det er en imponerende enkel løsning for et mer behagelig båtliv. Det er første gang den presisjetunge prisen har gått til et norsk selskap.

Sleipners stabilisatorsystem er et resultat av mer enn to års forsknings- og utviklingsarbeid ved fabrikken i Fredrikstad. Med moderne nyutviklet programvare justeres finnene automatisk basert på informasjon fra sensorer og intelligente logaritmer. Finnene er designet med avansert hydrodynamiske programmer for minimal vannmotstand - cirka 20 prosent mindre enn konkurrentene. Systemet er utviklet for enkel integrasjon med Side-Power trustersystemer eller kan installeres frittstående. Kompakte installasjonsmål gjør det også mulig å etterinstallere systemet i en rekke båter.

– Vi gjør alt designarbeidet selv. Vi produserer også alt i Fredrikstad. Noe av tenktestingen er gjort i India. I Trondheim er det for dyrt, forteller en stolt vinner til Båtliv.

Vinnere i forskjellige kategorier

Elektronikk
Glass Cockpit System - Volvo Penta, Sverige
 
Innvendig elektronikk, utstyr og interiør
Skysol Motion - Oceanair Marine, England
 
Utstyr for verft, båtbygging, verktøy og materialer
Boat trailer - Vanclaes, Nederland
 
Dekksutstyr, seil og rigg
Clip-cleat - Nomen Products, Tyskland
 
Klær og mannskapstilbehør
Boarding ring - Reading, Frankrike
 
Sikkerhetsutstyr
Monolite - Fraser Optics, USA
 
Maskiner, fremdrift, mekaniske og elektriske systemer
Vector fin stabilisers - Sleipner Motor, Norge
 
Overall DAME 2013 winner
Vector fin stabilisers - Sleipner Motor, Norge

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen