Søk i arkivet

Jet CapsuleSjekk denne futuristiske boblebåten

Frister et annerledes båtliv i en kapsel kan den italienske miniyachten Jet Capsule være noe for deg. Se film og bildespesial!

>> Se film
>> Se bildespesial

Tenk deg hvis en designer på 1970-tallet skulle gjette hvordan en fritidsbåt vil se ut i 2014. Da hadde vi trolig fått Jet Capsule på tegnebrettet.
Noen ganger kommer båter som skiller seg ut i mengden. Italienske Jet Capsule havner klart i denne kategorien. Båten er allerede en realitet, da den første ble vist under Monaco Yacht Show tidligere i år. Produsenten lanserte den da som en mini-yacht. Båten er ikke lenger enn 7,5 meter lang (24,6 fot) og 3,5 meter brei, men har likevel god inneplass. Det første man legger merke til er nok utseende. Det er ingen båter på vannet som ser ut som denne, som sjøens boble. Prisen skal ligge på rundt 150.000 euro, om lag 1,25 millioner kroner før norske avgifter.

Fargerikt
Produsenten har laget en noe futuristisk science fiction-aktig presentasjon av båten der vi også kan se hvordan den går på vannet og ser ut til å ha en middels kraftig v-bunn. Båten har vannjet og har mange forskjellige motorinstallasjoner. Velger man bensin står valget mellom 150 hestekrefter enkelinstallasjon eller 2x 250 hestekrefter. Maksfarten skal da være henholdsvis 18 og 30 knop. For diesel er det 250 eller 315 hestekrefter, eller 2x 315 hestekrefters motorer. Disse tre alternativene gir en toppfart på henholdsvis 20, 25 og 32 knop.
Innvendig kan du velge blant 20 forskjellige farger for å style dørken akkurat etter din smak. Og er du riktig glad i fargekombinasjoner kan du mikse blant de 12 forskjellige fargekombinasjonene for tekstiler. Foruten taxinæringen sikter produsenten seg også mot militæret med en skuddsikker utgave og tjenestebåter for politi og ambulanse. Designeren fornekter seg heller ikke når det gjelder vannleker. Her er det tegnet på runde takbokser med plass til wakeboard og vannski. Her skal det visstnok også integreres Playstation 4 eller Xbox One, etter hva du foretrekker.

Mulig med flybridge
Båten kan leveres med fire forskjellige layoutløsninger:
  • Helt åpen bak førerplassen, mer som en transportbåt.
  • Med ni seter i tillegg til førerplassen, altså som en taxibåt.
  • Langsgående benker med to bord.
  • Kortere langsgående benker til fordel for et pantry helt akter.
Vil man nyte finværet utvendig er nok mulighetene heller minimale, men den er en liten badeplattform og ut fra filmen kan man bruke taket til å strekke seg under sola. Designeren har også lekt seg med en flybridgeløsning som du kan se i bildespesialen.

Spesifikasjoner
Lengde: 7,35 m
Bredde: 3,44 m
Dyptgående: 0,5 m
Tørrvekt: 2,3 tonn
Drivstofftank: 230 l
Vanntank: 88 l
Motoralternativer: 250-630 hk

Se produsentens presentasjon av Jet Capsule:


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen