Søk i arkivet

Russerne kommer!

Trident 620 CT «Indigo» er tøff, lekker og macho. Denne russiske aluminiumsbåten er et friskt alternativ til modeller fra mer tradisjonelle leverandører.


Düsseldorf, Tyskland: Senterkabinbåten er helbygget i solide aluminiumsplater, og førsteinntrykket av materialer, monteringsrutiner og sveisearbeid er svært bra. Likevel koster ikke denne påkostete 20-foteren mer enn 40.000 euro i Tyskland - det er under 300.000 kroner!
 
Det eneste negative vi så under vår kjappe inspeksjon var at den topputstyrte «Indigo»-utgaven var forsynt med vel mye teakdekor. Det ser pent ut, spørsmålet er hvor lengre formpresset teak som er limt ned på kurvete aluminiumsoverflater holder fast.
 
Språkbarrierene på Boot 2013 - vi snakker hverken finsk eller russisk - gjorde at vi heller ikke fikk vite så mye mer om modellen enn at den er basert på båter som opprinnelig er utviklet for elvebruk. Fribordet fremstår derfor som i laveste laget sammenlignet med hva vi kystfolk er vant til. Med ti centimeter høyere relinger hadde brikkene falt på plass, selv dette nok mer er snakk om vaner enn om reelle innvendinger mot båten.
 
Vi vet heller ikke så mye om verftet, bortsett fra at det holder til i St Petersburg, har holdt det gående en del år og bygger et stort antall stilige aluminiumsbåter fra 5,2 meter og helt opp til ni meter.  Båtene sladrer åpenbart om at russiske konstruktører ikke ligger noe tilbake for sine vestlige kolleger. Konsumvarer fra landet i øst har aldri slått til her hjemme, men båtkonstruktørene bygger på lange, ærerike tradisjoner, ikke minst innen militærteknikk. 
 
Dessuten er båt et yndet fremkomstmiddel i nordområdene, der både havet, de utallige innsjøer og gigantiske elvene er mer pålitelige transportårer enn dårlige veier. Disse fine tradisjonene kombinert med gode ideer og rimelig arbeidskraft lover godt. Det er klart at russerne kommer!
 
Trident selges gjennom et finsk forhandlerselskap, noe som kanskje en er trygghet for alle som nøler litt med å kjøpe båter direkte fra Russland. Dermed bør også garantier og oppfølging holde et «skandinavisk» nivå.
 
Produsent: www.tridentboats.ru
Finsk forhandler: www.tridentboats.fi


Se video: Russisk test/gjennomgang av Trident 620 CT.
Merk at dette ikke er den påkostete «Indigo»-versjonen, og at Båtliv ikke kan innestå for påstander og konklusjoner som måtte fremkomme i videoen.


 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen