Søk i arkivet

Båtsalget bedrer seg

Norges største båtforhandlere melder om bedre innsalg enn på samme tid i fjor.

Store bildet: Beneteau er blant Erling Sandes storselgere. Arkivfoto: Båtliv

Salget av motorbåter med utenbordsmotor sank med ca ti prosent i 2012 sammenlignet med året før. Nå mener ledende aktører i bransjen at bunnen er passert, og at båtsalget vil bedre seg i det nye året.

– Totalt føler vi at markedet har bunnet ut i 2012. Innsalget mot forhandlerne nå i høst er bedre enn for et år siden. Lagebeholdningene ser ganske sunne ut rundt omkring. Påhengsmotorsalget har vist en økende tendens i høst i forhold til de samme månedene i fjor. Balansen i bruktmarkedet ser også bedre ut nå enn på starten av fjoråret, sier markeds- og salgssjef Stein Harald Jørgensen hos Suzuki-forhandler Erling Sande A/S til Båtliv.

Selskapet har de siste årene hatt en stabil omsetning i underkant av 400 millioner kroner, ifølge offentlige regnskapstall. Regnskapstallene for 2012 er ikke klare ennå, men ifølge Jørgensen var båtsalget kun ned to prosent i fjor fra året før. Erling Sande selger styrhusbåter, daycruisere, skjærgårdsjeeper og RIBer fra blant andre Beneteau, Capelli og Morgan.

Les også: Polen fosser fram

Yamaha Motor Scandinavia er en annen stormakt innen salg av båter med utenbordsmotor i Norge, med båter fra Buster, Finnmaster, Pioner og Yamarin. Selskapet oppgir selv at de nå har en markedsandel på 35 prosent av det norske utenbordsmarkedet etter et godt år i 2012.

– Vi er ferdige med innsalget for neste sesong og kan konstatere at det ligger på samme nivå som I 2012 , sier markeds- og salgsansvarlig Henrik Thaulow til Båtliv.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen