Flere norske nominert til årets båt
Flere norske nominert til årets båt
Flere norske nominert til årets båt
Flere norske nominert til årets båt

Flere norske nominert til årets båt

Juryen som består av syv  motorbåtblader i Europa er blitt enige om nominasjoner til den gjeve prisen Powerboat of The Year. Flere av de nominerte er norske.

Publisert Sist oppdatert

25 motorbåter kjemper om  tittelen Poweboat of the year  fem kategorier. Vinnerne utropes  på Europas største båtutstilling Boot i Düsseldorf i  Tyskland i januar 2013.

– Jeg er meget fornøyd med juryens grundige arbeid også dette året. Spesielt fornøyd er jeg selvsagt med at juryen legger merke til det som skjer i de skandinaviske landene, og at Båtliv som eneste skandinaviske røst i dette selskapet blir lyttet til når vi foreslår båter, sier redaktør og jurymedlem Frode Pedersen i Båtliv. To norske bobåter og en norsk båt på 50 fot er blant de nominerte i den prestisjetunge kåringen som blir holdt under Europas største båtmesse i Düsseldorf i januar.

Setter nye grenser

– At både Viknes 930 og Marex 320 er nominert i samme klasse, betyr at norskbygde bobåter fortsatt har en god klang langt utover våre egne landegrenser, sier Pedersen.

– Det Goldfish får til om dagen står det veldig respekt av. De er med å sette nye grenser for hva som er mulig å få til i Norge. På den måten bygger de både sitt eget varemerke, og sikrer norsk båtbygging en plass i fremtiden, sier redaktøren i Båtliv.

Mye skandinavisk

– Jeg er glad for at både finner og svensker finnes på denne nominasjonslisten.  Det er med på å rotfeste våre båtbyggertradisjoner i miljøer vi kanskje ikke er så kjente, som Italia for eksempel, sier Pedersen.   

I tillegg til de tre norske båtene Marex 320 AC, Viknes 930 og Goldfish 50 Ocean er Flipper 670 ST designet av nordmannen Espen Thorup, som også i sin tid også var med og designet forgjengeren til Marex 320, Marex 370 Aft. Cabin.

Opp til 25 fot:

Flipper 670 ST Hardtop (link til artikkel i blad)

Beneteau Barracuda 7

Jeanneau Marlin 755

Buster Supermagnum

Ryds 528 Duo, Consoll and Sport (Consept boat)

Fra 25 til 35 fot:

Sessa Key Largo 27

Marex 320 AC

Viknes 930

Atlantis 34

Jeanneau Merry Fisher 855

Fra 35 til 45 fot:

Bavaria 420 Virtess

Azimut Magellano 43

Minor 36 Offshore

Sea Ray 370 Venture (Outboard)

Absolute 40 STL

45 fot og større:

Goldfish 50 Ocean

Sealine F 48 (Fly)

Jeanneau Prestige 620 S

Beneteau 50 Swift Trawler

Galeon 550 Fly

Deplacement:

Garcia GT 54  (Aluminium)

Jetten 44 Sedan

Grand Banks  54 EU

Linsen 28 Sedak

Sturier 620 CS