Søk i arkivet

Flere norske nominert til årets båt

Juryen som består av syv  motorbåtblader i Europa er blitt enige om nominasjoner til den gjeve prisen Powerboat of The Year. Flere av de nominerte er norske.

25 motorbåter kjemper om  tittelen Poweboat of the year  fem kategorier. Vinnerne utropes  på Europas største båtutstilling Boot i Düsseldorf i  Tyskland i januar 2013.

– Jeg er meget fornøyd med juryens grundige arbeid også dette året. Spesielt fornøyd er jeg selvsagt med at juryen legger merke til det som skjer i de skandinaviske landene, og at Båtliv som eneste skandinaviske røst i dette selskapet blir lyttet til når vi foreslår båter, sier redaktør og jurymedlem Frode Pedersen i Båtliv. To norske bobåter og en norsk båt på 50 fot er blant de nominerte i den prestisjetunge kåringen som blir holdt under Europas største båtmesse i Düsseldorf i januar.

Setter nye grenser
– At både Viknes 930 og Marex 320 er nominert i samme klasse, betyr at norskbygde bobåter fortsatt har en god klang langt utover våre egne landegrenser, sier Pedersen.
– Det Goldfish får til om dagen står det veldig respekt av. De er med å sette nye grenser for hva som er mulig å få til i Norge. På den måten bygger de både sitt eget varemerke, og sikrer norsk båtbygging en plass i fremtiden, sier redaktøren i Båtliv.

Mye skandinavisk
– Jeg er glad for at både finner og svensker finnes på denne nominasjonslisten.  Det er med på å rotfeste våre båtbyggertradisjoner i miljøer vi kanskje ikke er så kjente, som Italia for eksempel, sier Pedersen.   
I tillegg til de tre norske båtene Marex 320 AC, Viknes 930 og Goldfish 50 Ocean er Flipper 670 ST designet av nordmannen Espen Thorup, som også i sin tid også var med og designet forgjengeren til Marex 320, Marex 370 Aft. Cabin.


Opp til 25 fot:
Flipper 670 ST Hardtop (link til artikkel i blad)
Beneteau Barracuda 7
Jeanneau Marlin 755
Buster Supermagnum
Ryds 528 Duo, Consoll and Sport (Consept boat)

Fra 25 til 35 fot:
Sessa Key Largo 27
Marex 320 AC
Viknes 930
Atlantis 34
Jeanneau Merry Fisher 855

Fra 35 til 45 fot:
Bavaria 420 Virtess
Azimut Magellano 43
Minor 36 Offshore
Sea Ray 370 Venture (Outboard)
Absolute 40 STL

45 fot og større:
Goldfish 50 Ocean
Sealine F 48 (Fly)
Jeanneau Prestige 620 S
Beneteau 50 Swift Trawler
Galeon 550 Fly

Deplacement:
Garcia GT 54  (Aluminium)
Jetten 44 Sedan
Grand Banks  54 EU
Linsen 28 Sedak
Sturier 620 CS

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen