Radio som tåler båtlivet
Radio som tåler båtlivet
Radio som tåler båtlivet
Radio som tåler båtlivet

Radio som tåler båtlivet

Erik Gustavsen tok på seg utfordringen, da han hørte at det ikke finnes DAB-radio for maritimt bruk.

Publisert Sist oppdatert

Han er mest kjent for båtratt. Eirk Gustavsen har bygget Gussi-navnet til å bli en av Skandinavias ledende produsenter av skreddersydde instrumentpaneler og innredningsdetaljer for ratt. Gustavsen var i kontakt med Fische Marine som uttrykt et ønske for DAB-radio som tåler maritimt bruk. Han startet utviklingen i april, og i sommer kom de første radioene, klare til installasjon. Nå vil Gustavsen selge radioene i hele Europa.

– Det er noen misforståelser om at DAB er på vei ut, sier Gustavsen. Han slår på radioen han har montert i en kasse, for å demonstrere lyden, som er krystallklar. I tillegg til

DAB, har spilleren også vanlig radio, bluetooth og plugg for USB og inngang for MP3-spillere.

Radioen har IP67-sertifisering. Det betyr at den tåler en normal norsk sommer, altså masse regn, selv om den er montert i en åpen båt.

– Dette er i dag den eneste DAB-radioen for maritimt bruk i Europa, sier en stolt Gustavsen. Han har også laget en mindre versjon, med kun vanlig radio og med bluetooth, som også har fått IP67-sertifiseringen. Radioen med DAB er G4marine 905, mens uten DAB er G4marine 808, og de koster henholdsvis rundt 3000 og 1500 kroner.

Les mer om DAB-radio på Wikipedia