Slutt for Skibsplast

- Vi stanser hele produksjonen, og sier opp de siste seks personene på båtfabrikken. Lokalene skal leies ut, sier Rune Skibsrud til Fedrelandsvennen.

Publisert Sist oppdatert

Fædrelandsvennen skrev for to uker siden at båtprodusenten i Setesdal slet og skulle si opp de fleste av sine ansatte. Nå er det klart at alle i produksjonen må gå. Dette meldte Setesdølen fredag. Nå skal de selge de siste 30 båtene de har på lager, og Skibsrud sier de fortsatt vil opprettholde et delelager.

- Alt har blitt dramatisk forverret de siste fire årene. Det var ikke lenger mulig å holde høyt tempo og lave kostnader. Han er andregenerasjon båtbygger, og har vært daglig leder i 12 år. Bedriften var nære på å gå over ende i 1988, men klarte altså å holde ut i 24 ekstra år, sier Skibsrud til Feven.

Skibsrud sier det kan være en åpning for at det fortsatt kan bli produsert Skibsplastbåter, men da i leide lokaler og hvis bestillingene gjør det lønnsomt. Han sier at de også har kontakter inn mot et polsk verft hvis man ønsker å sette i gang produksjonen igjen.