Det meste er nytt på nye Nordkapp Enduro 550

Det meste er nytt på nye Nordkapp Enduro 550

 Et helt  nytt skrog med fokus på brukeren, og et bredere konsoll med mer beskyttelse, skal gi Nordkapp-fansen en ny skjærgårdsopplevelse når nye 550 Enduro nå lanseres.

Publisert Sist oppdatert

550 Enduro ser både  sporty og tøf ut, men også med raffinerte detaljer i solid Nordkapp stil. Enduro 550 skal etter hvert erstatte Nordkapp 500 Enduro, men blir også en nivåhevning i form av økt lengde og bredde. Båten vil også få høyere fribord, noe som gir fin trygghetsfølelse for båtbrukeren. Nordkapp 550 Enduro er en STOR 5,5 meter båt!

Selv om konseptet er konsollbåt har Nordkapp valgt å videreforedle denne betegnelsen noe. Båten leveres standard med kalesje garasje innfelt i fronten på konsollen. Kalesjen/sprayhood er enkel å sette opp og tilbyr beskyttelse for 2 til 4 personer mot regn og blåst. Kalesjen vil få store vinduer, noe som gjør at båten kan manøvreres trygt i all slags vær.

I følge Nordkapp har det vært påtrykk fra forhandlere og andre Nordkapp fans som har gjort at de har tatt frem nettopp denne båten. Den får en utenom det vanlige stor og bred vindskjerm, som også er trukket litt ekstra bakover på siden for å gi fører og passasjer enda bedre beskyttelse. Vindskjermens profil er både sporty og praktisk. Det er med andre ord ingen grunn til å sitte værfast på hytta selv om været ikke er optimalt!

Nytt dashbord har båten også fått, med senterplassert kartplotter, i siktlinjen slik en plotter skal plasseres! Ergonomien på førerplassen er også vel tilpasset modellens segment.

Det er rom og luker er å finne fra baug til hekk. Båter av dette konsoll konseptet benyttes av mange til korte og hyppige turer. Som standard er det fender holdere integrert i cockpit siden, plassert slik at det bare er å vippe fenderen over båtsiden er praktiske bidrag. Det enkle er oftest det beste!

Enkel ombordstigning har Nordkapp 550 gjort til et utvidet begrep. I baugen har de laget et ekstra bredt ombordstignings areal, samt små trinn i baug og hekk. Gjennomgang til badeplattform er det også sørget for.

Stødig rekke som går langt akterover og flere håndtak som sikrer at man har et sted å holde seg fast om forholdene krever det.

Foran vindskjermen er det mange sitteplasser og enkelt å gjøre om til solseng. Om ønskelig kan båten bestilles med bord og bordfeste både foran og bak konsollen.

Skroget skal i følge produsenten gi en fin og myk gange selv når det provoseres og går lett i plan selv med moderat motorisering. Båtens motor program strekker seg fra 75 til 130HK.

Tekniske data:

- Modellbetegnelse:        Nordkapp Enduro 550

- Konstruksjonskategori:    C

- Lengde (Lh):            5,53 m

- Bredde (Bh):            2,20 m

- Vekt u/motor:        600 kg

- Anbefalt motor:        75-130 hk

- Største dypgående (Tmax):    0,80 m

- Bensintank:            90 l.