Søk i arkivet

Yamaha har kjøpt båtprodusent

I følge franske Pacific Craft har Yamaha kjøpt fabrikken som lager deres linje av polske båter. For første gang har vi sette en ”fiskebåt” med solseng på taket.

Pacific Craft hadde hele linjen av mindre motorbåter på ustillingen i Paris. Som de fleste andre satses det nå på flerbruksbåter med fiskebåtutseende og grei bokomfort. Det er likevel første gang vi har sett denne type båt med egen stige opp til ”solsengen” på taket. Men det handler vel om å hente ideer fra de store. I følge representanten for merket her i Frankrike, hadde franske Yamaha kjøpt seg inn i fabrikken for  å få båter å sette sine motorer på. Ikke ukjent taktikk, men det er likevel første gang vi hører at en motorbåfabrikk går ut å kjøper et helt båtmerke for å sikre seg flere akterspeil.
Det er ikke lett å bli klok på de polske produsentene. De er ofte store leverandører, som selger samme båter under flere merker. Vi synes likevel at Timonier 660 skilte seg litt ut fra den enorme mengden av slike flerbruksbåter på messen i Paris at den er verd en nærmere titt.

Fakta:
Lengde: 6,61
Bredde: 2,52
Vekt: 1300 kg
Max antal personer: 8
Motor: Maks 150 hk
Pris: 33 000 Euro med 115 hk Yamaha
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen