Absolute satser nordisk
Absolute satser nordisk
Absolute satser nordisk
Absolute satser nordisk
Absolute satser nordisk

Absolute satser nordisk

Det italienske verftet Absolutes nye 40 Fly skal være en båt som kombinerer italiensk stil med røft skandinavisk bruksmønster. En helårs turbåt, med andre ord. 

Publisert Sist oppdatert

Nykomlingen, som nylig ble avduket på Cannes Boat Show er først og fremst en familiebåt, med godt innvendig volum og egne bad til begge lugarer. Sidedører og og brede dollbord er også praktiske løsninger alle vil sette pris på.

Tekniske data: Absolute 40 Fly

Lengde: 12,1 m

Bredde: 4,0 m

Køyer: 4+2

Antall personer: 10

CE-klasse: B

Tankvolum: 2 x 400 liter

Motoralternativer: 2 x VP D4-300 (600 hk) eller IPS 400 (600 hk)

Importør: www.italmarin.no

Men som fra italienere flest er det likevel plass til designelementer båtbyggere her nordpå er litt mer tilbakeholdne med. Først og flest i form av glass. Interiøret i den nye førtifoteren er badet i lys fra enorme vinduer i salongen og ikke minst store baugvinduer innfelt i skroget.

Den nye Absolute 40 Fly leveres med to motorløsninger på 600 hk, enten drev og 2 x Volvo Penta D4-300, eller Volvos Penta IPS 400 pod-drift. Marsfarten vil ligge mellom 27-30 knop, toppfarten havner rundt 35 knop og båten vil koste fra 3,5 milloner kroner.

Bjørn Vidar Lund i Italmarin AS, som importerer Absolute til Norge, ser en klar utvikling hos den italienske båtbyggeren.– Absolute er et premiummerke, men er ikke ute etter å «flashe» så mye lenger. At produsenten lytter til nordiske ønsker er helt åpenbart. 40 Fly har blitt en positiv overraskelse i form av stort volum og smarte løsninger – en solid familiecruiser for dem som ikke lenger vil være avhengig av godt vær, sier Bjørn Vidar Lund i en pressemelding.