Søk i arkivet

Tøff og prisvinnende Olympus

Båtfolk trenger et kamera som tåler en trøkk eller ti. Da kan Olympus TOUGH TG-810 være et godt alternativ. Modellen er nå kåret til «Årets allværskamera».  

Prisen deles ut av fagpresseorganisasjonen EISA (European Imaging and Sound Association), og Olympus TOUGH TG-810 tilfredsstiller de fleste krav når det gjelder robusthet:
- TG-810 er ripefast, knussikkert opptil 100 kg, vanntett ned til 10 meters dyp (IPX8), så støtsikkert at det klarer et fall fra to meter rett ned på en stein, og helt uberørt av temperaturer ned til ‑10°C. Modellen har 5x optisk zoom (tilsvarer 26-140 i 35 mm-formatet) i et vanntett, frostsikkert og så godt som uslitelig kamerahus. Dessuten er det utstyrt med GPS, kompass og høyde- og dybdemåler, oppsummerer Olympus i en pressemelding.
 
Juryen bemerker på sin side at TG-810 kombinerer en forbløffende høy slitestyrke med utmerkete HD-video og stillbildemuligheter: 
 
- Kamerahuset i rustfritt stål er vanntett og knus- og støtsikkert, noe som gjør kameraet ideelt for eventyrentusiaster, men også familier.
- Til tross for det tøffe skallet er det et kompetent kamera som leverer god bildekvalitet. Bildesensoren på 14 megapiksler og 5x optisk zoom gjør det egnet for fotografering i de fleste situasjoner.
- Kameraet er enkelt å bruke både i meget lyssterke og i mørke forhold, takket være den skarpe tre tommer store LCD-skjermen. 
- I super makromodus kan det ta bilder på bare tre centimeters avstand, både på land og under vann
- Dobbel bildestabilisator sikrer skarpe bilder i lyssvake situasjoner og når du fotograferer motiver som beveger seg raskt. 
 
Nettpris for kameraet er i skrivende stund fra ca kr. 2250. 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen