Søk i arkivet

El-moped til båtturen?

Italienerne kan tohjulinger, og di Blasi vil inn på det spennende el-mopedmarkedet. Med en virkelig ultrakompakt modell.

R70 heter fabrikkens elektriske foldemoped, basert på erfaringer fabrikken har opparbeidet som produsent av minisykler siden 1970-tallet. Modellen slås sammen på noen sekunder og veier kun 36,2 kilo med batteri. 
 
Nedpakket er den miljøvennlige luringen små 69 x 36 x 63 centimeter og takket være et 23 Ah litiumbatteri er rekkevidden inntil 50 kilometer, alt dette i følge den italienske fabrikkens hjemmesider. Batteriets ladetid er tre timer. Motoren yter 1,15 kW (ca 1,5 hk) og toppfarten er - som på de fleste andre EU-mopeder - vel 40 km/h. 
 
Den avanserte batteripakken gjør at scooteren slett ikke blir billig, prisen på kontinentet havner totalt på nær 3000 euro med avgifter. Til gjengjeld skal batteriene tåle et enormt antall oppladninger, hele 1200. Etter 100.000 (!) kilometer skal batteriene fortsatt yte 80 prosent. 
 
di Blasi leverer også modellen med tradisjonell totakts bensinmotor til en helt annen pris, men da forsvinner også den lydløse, luktfrie fremdriften som gjør el-mopeden så attraktiv som et nyttig og diskret «komme-seg-rundt»-kjøretøy for eksempel for folk på båttur.
 
Norsk forhandler er ikke oppgitt, men sykkelen er typegodkjent etter EURO II normen.
www.diblasi.it
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen