Søk i arkivet

Ny AIS-mottager fra Digital Deep Sea

Digital Deep Seas nye modell ARX100 er en profesjonell AIS-mottager med gode integreringsmuligeter.

Digital Yachts nystartede avdeling for proffbrukere og superyachter skriver i en pressemelding at den nye tokanals AIS-mottageren har både NMEA0183 og USB-kobling for tilkobling til AIS-forberedte, PC-baserte navigasjonsløsninger. En innebygd multiplekser gjør at alle fartøyets NMEA-signaler, som dybdeinformasjon, fart og GPS-data kan slås sammen med AIS-informasjonen til én enkelt signalkilde som så sendes videre til annet elektronisk skipsutstyr via den raske NMEA-standarden.
 
Mottakeren skanner VHF-båndet for klasse A-signaler fra større fartøyer som er pålagt å ha AIS om bord, i tillegg til at den leser klasse B-signaler fra for eksempel lystfartøyer. ARX100 leveres med drivere for Windows XP, Vista og Windows 7, samt Mac OSX og Linux. Den kan naturligvis også kobles til IMO-godkjente ECDIS kartsystemer og ordinære AIS-klare kartplottere av nyere dato. 
 
Prisen for ARX100 er slett ikke uoverkommelig, ifølge Digital Deep Sea skal mottageren selges for 270 euro (2100 kroner) pluss moms.
www.digitaldeepsea.com
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen