Søk i arkivet

Livstidsgaranti på alt - nesten

Amerikanske Unified Marine, firmaet bak SeaSense båttilbehør har lansert bransjens kanskje friskeste garantiordning: Livstidsgaranti. På alt!

Garantisystemet er imidlertid begrenset, naturlig nok. En lyspære etter et tau kan umulig garanteres «herfra til evigheten». Og som i Norge er det produktenes og ikke eierens livstid slike garantier gjelder. Det nye er derfor ikke livstidsgarantien i seg selv, men at Unified Marine vil oppgi forventet levetid i antall år på alle sine produkter.  I denne perioden garanterer firmaet at varen er fri for fabrikasjons- og materialfeil. I tilfelle feil vil varen bli erstattet med en ny av samme type, det eneste unntaket fra garantiordningen er kalesjer og seter. Unified Marine understreker også at lovpålagte forbukerrettigheter kommer i tillegg til denne garantiordningen.
 
Så selv om «livstidsgarantien» neppe gjør det mulig å klage over at noe ryker mange år etter at forventet levetid er gått ut, er nyskapningen en interessant vri. Her skal kundene altså få informasjon om hvor lenge selgeren mener produktet bør holde mål. 
- Ingen andre leverandører at hatt mot til å ta dette steget, sier grunnlegger og toppsjef for Unified Marine, David Nirenberg med herlig amerikansk mangel på beskjedenhet - og legger til:
- Vi er så sikre på de eksepsjonelle kvalitetene på hele vår produktlinje at vi er stolte av å innestå for alle varene så lenge de er i bruk!
 
Dessverre kan det se ut de brave løftene fra toppsjefen holder noe høyere fart enn web-butikkens kodesnekkere, for da vi sjekket www.seasense.com var ennå ikke produktlevetiden lagt ut. Heller ikke 2012-katalogen, der informasjonen skal trykkes, er tilgjengelig for nedlasting.  Uansett er spørsmålet om norske leverandører vil våge å opplyse om forventet levertid på et produkt - og deretter garanterer at det holder mål hele denne tiden?
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen