Søk i arkivet

Litt smartere lenseautomatikk

Med Aqualarms nye lensepumpealarm er det ikke lengre behov for dobbelt sett vannstandfølere for de som både vil ha automatisk lensepumpe og vannstandalarm for krisetilfeller.

Når lenseautmatikken slår inn tennes kun et rødt lys, men om lensingen tar mer enn to minutter vil også en alarm bli utløst for å gjøre oppmerksom på at pumpen jobber med mer enn en slump tilfeldig bunnvann fra et trutnende treskrog eller en liten lekkasje fra dekk.
 
Ved normal driftsoperasjon lar kontrollpanelet i tillegg pumpen kjøre i femten sekunder etter at vannstandmåleren kobler ut, slik at mest mulig bunnvann pumpes ut - også den siste slanten under målerens nederste flottørnivå.
 
Produsenten oppgir ingen forhandlere i Europa, men Smart Bilge Alarm kan bestilles fra Aqualarms nettbutikk. Prisen er 85 dollar. Produsenten lager også en versjon av panelet med display som informerer om hvor ofte pumpen har blitt aktivisert. Denne koster $159. www.aqualarm.net
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen