Søk i arkivet

Bra billig-TV med «alt» innebygget

Finlux’ særdeles strømsnille, 12V-klare 19-tommer har alt man trenger til en rimelig penge.

Vi plukket opp et eksemplar hos Coop før påske, fristet av prisen på små 1500 kroner. Kjøpet ble delvis gjort med tanke på sommerens båtliv, men mest av alt for å erstatte en antikk sorthvitt hytte-TV som kun har samlet støv etter at bakkenettet ble digitalt.
Med innebygget RiksTV-adapter, DVD-spiller og USB-port med opptaksmuligheter bør Finlux 19FLHX905LVU være perfekt til en spartansk hytte der solcellepanel og et bråkete bensinaggregat er eneste strømforsyning. Forhandlerene lover et strømforbruk på imponerende 14-22 watt, altså mindre enn to ampere!
 
Ikke kresen på signalene
TV’en kommer rimelig komplett med sigarettenner-kabel, eksternt 230V-adapter og tilhørende antenne- og signalkabler. Modellen har norsk skjermmeny, PC-inngang for lyd, hodetelefonutgang, VGA- og HDMI-inngang, men den som ønsker andre kanaler enn NRK må kjøpe et kortadapter. Også veggfeste er ekstrautstyr.
Vel på plass, med 12V-støpselet montert og tilkoblet den medtatte, skranglete antennen på hytteveggen var det bare å slå på TV-en, som kjapt skannet frekvensene og la inn alle tilgjengelige radio- og TV-kanaler uten at vi hadde behov for å konsultere bruksanvisningen. Med den gigantiske fjernkontrollen i hende var det deretter bare å zappe gjennom NRKs TV- og radio-tilbud. For - som en ekstra bonus kan vi nå endelig få inn NRK Alltid Nyheter uten skurring og ulyder.
 
Billig, men bra
Det gjenoppståtte Finlux-merket er i utgangspunktet budsjettelektronikk, men 19-tommeren fremstår som rimelig velbygget og bør holde bra til fritidsbruk. Men samtidig har apparatet sine begrensinger. Det er lite å utsette på lysstyrke og kontrast, men innsynsvinkelen er ikke all verden og lydkvaliteten er temmelig tynn. Viktigere var det at nyanskaffelsen ble brukt i mange timer uten at hyttens 110 Ah-batteri ble tappet merkbart ned. Og verken de problematiske lokale signalforholdene eller feil antennetype var altså noe problem. Denne strømsnille, kompakte og billige TV’en kan dermed helt klart anbefales til både små, strømløse hytter og i båter der det ikke er plass til større skjermer.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen