Billionaire adventurer Richard Branson, left, and his team member and pilot Chris Welsh pose atop the Virgin Oceanic Expeditions deep sea submarine, in which Branson, Welsh and others plan to take solo piloted expeditions to the deepest point in ...

På 11 kilometers dyp med norske klær

Virgin Oceanic skal utforske den 11.034 meter dype Marianergropen i Stillehavet, og det med et mannskap med norske seilklær.

Publisert Sist oppdatert

Sir Richard Branson lanserte i natt sitt nyeste prosjekt, Virgin Oceanic. Ekspedisjonen har som mål å utforske de fem dypeste havene i verden. Norske Helly Hansen er valgt som eneleverandør av bekledning og utstyr til ekspedisjonen, som skal besøke noen av verdens minst gjestmilde steder.  Virgin Oceanic vil starte med å utforske den 11.034 meter dype Marianergropen i Stillehavet. Deretter setter ekspedisjonen kurs mot Atlanterhavet, Sørishavet, Det indiske hav og Arktis. Prosjektet vil ha oppstart i løpet av 2011.

- Virgin Oceanic er et spennende og krevende prosjekt som vil sende ekspedisjons-mannskapet til noen av verdens mest ekstreme omgivelser, både over og under vann. Ekstreme omgivelser krever riktig utstyr, og vi er godt fornøyde med at Helly Hansen blir en del av Virgin Oceanic-teamet, sier Virgin-grunnlegger Sir Richard Branson i en pressemelding.

Det er ventet at ekspedisjonen vil by på en voldsom psykisk og fysisk påkjenning for mannskapet. Noe som understreker viktigheten av utstyr som tar vare på mannskapets sikkerhet.

Helly Hansen vil levere teknisk seiltøy og superundertøy til ekspedisjonen, samt utvikle den offisielle bekledningen til aquanautene om bord i Virgin Oceanic. Første del av den toårige ekspedisjonen er ventet å komme i gang høsten 2011.