Søk i arkivet

Askeladden overrasker med ny kompakt-RIB

Helt ut av det blå, uten at noen har lekket nyheten stiller Askeladden med en helt ny styrehus-RIB i kompaktklassen på «Dra til sjøs» i Bergen.

Båten, som er en sterkt krympet utgave av storesøster Commuter 10 RIR har fått navnet P65 RIB. Nyheten er i første omgang beregnet på yrkesbruk, og for eksempel fiskeoppdrettere vil kunne ha stor glede av en slik båt. Men modellen, som er bygget over et skrog fra polsk/britiske Parker bør også være godt egnet som en real helårsbåt for alle oss andre.
 
P65 RIB blir likevel ingen billigbåt i konkurranse med de mange styrehusbåtene i 300.000-kronersklassen, og siden dette er en rib er naturligvis ikke den indre plassen imponerende stor. Men følger nykomlingen opp tradisjonen fra storesøstrene blir sjøegenskapene og sikkerheten helt i toppklasse. Dette er nettopp disse egenskapene som må til for at slike båter skal duge på kysten, uansett vær.
 
Prisen havner på vel 560.000 kroner med utstyr, inkludert en 150-hesters Suzuki. 

Tekniske data Askeladden P65 RIB
Lengde: 6,50 m
Bredde: 2,49 m
Dyptgående: 0,45 m
Høyde: 2,55 m
Personer: 8
Sitteplasser i styrehus: 4 
Tuber: Hypalon 1500 gr/m2, 5 kammer 
Motor: 115 - 200 hk. Muligheter for innebordsmotor. 
Fart: Ca 32 - 43 knop
Bensin: 150 l 
Vekt m/motor: 1270 kg 
CE-kategori: C
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen