Søk i arkivet

Kroatisk prisbombe

Er det en speedsjark, en turbo-snekke eller en nostalgisk mini-tug? Kroatiske Leidi 600 er ikke lett å sette i bås.


Düsseldorf: Uansett hva vi skal kalle båten frister modellen til nærmere bekjentskap. For tross en totallengde på godt under 25 fot har denne lukkete retro-båten fine dollbord, et storbåt-aktig fordekk, mange ustyrsmuligheter og en romslig kabin med pantry, soveplasser og separat toalettrom. Som en stor Guernsey, bare mye, mye billigere.
 
Rimelig grunnpris
For - de fine kvalitetene kommer til en bortimot uslåelig pris. Grunnmodellen koster straks over 20.000 euro uten motor. Det vil si vel 200.000 norske kroner, men da er båten kun utrustet etter nokså skrapet standardutstyrsliste. Legger kunden på noen titusen kroner for vannspylt toalett, vanntank, hydraulisk styring, trimplan, kokeapparat, kjøleskap og en dash edeltre er fortsatt prisen bra. 
 
Fra sju til 30 knop
Verftet anbefaler motorer på 40-150 hestekrefter. Trolig vil båten duge som ren deplasementbåt med langt mindre maskiner, men med 60-70 hester i hekken våkner Leidi 600 til liv som en kjapp halvplaner med fartsressurser på oppunder 20 knop. Største motoralternativ gir båten 30-knopskapasitet, men det virker i overkant voldsomt for modellen. Solid bygget
Sett i en messehall er det vanskelig å si noe bastant om kvaliteten, men skroget virket svært solid, vinduer og håndrekker var gedigne og finishen bra på synlige flater. Da vi åpnet åpnet luker og paneler ble det mer tydelig at Leidi 600 er en rimelig båt, men dette betyr mindre. 600 et artig bekjentskap og en båt som bør passe godt for norske forhold. Det eneste vi virkelig savnet var en real fiskekum på akterdekket. Dessuten hadde det vært spennende om verftet kunne sette en liten dieselmaskin i Leidi 600.
 
Mer info: www.leidi.hr
 
Tekniske data:
LOA: 7,10 m 
Lengde i vannlinjen: 6 m 
Bredde: 2,5 m 
Vekt: 2000 kg 
Motore: 40-150 hk
Bensin: 160 liter
Køyer: 3+1 
Antall personer: 7 
 
Fart og forbruk (fabrikkens tall):
 
HK
Knop
L/T   
40
12
5-6  
90
22
11
150
30
16
 
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen