Drive kjører frem tre nye modeller
Drive kjører frem tre nye modeller
Drive kjører frem tre nye modeller

Drive kjører frem tre nye modeller

Fiskars nye Drive aluminiumsbåter vises for første gang fram på vårens båtmesser i Göteborg, Stockholm, Oslo og Helsingfors.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv testet i fjor de to premieremodellene Drive 56 Sport Consolle og Drive Convertible. De sportsbil-pregede Drive Boats -modellene utvides nå med tre nye modeller for sesongen 2011. Drive 50, Drive 56 og Drive 66. 

Den fem meter lange og moderne Drive Open 50 med to konsoller. Til den større, også helt nye Drive 66-modellserien hører de 6,6 meters turbåtene Drive Daycruiser 66 og Drive Hardtop 66. 

De nye modellene er i samarbeid med Fiskars båtproduksjon designet av de svenske båtdesignerne Ocke og Ted Mannerfelt, som er kjent for sine konkurranse- og sportsbåter. Målet har vært å skape båter med enestående og sikre kjøre- og bruksegenskaper, men som fornyer den tradisjonelle måten å tenke båt på.

Vi kan ikke la være å si at vi allerede har avstandsforelsket oss i den nye hardtopbåten på 6,6 meter. Her snakker vi HT-båt ikke ulik Eivind Ambles klassiske Fjordwing, men i helt nye innpakning.  Spennende!      

 

Drive Open 50

Drive Opens dekk åpner seg i en T foran, og det er lett å gå helt fram til baugen når man skal legge til land og fortøye båten. Båten har solide rekker og sklisikre flater på begge sidene av motorbrønnen. Den ergonomiske konsollen har plass til innfellbar plotter og høye, skjermende vinduer med solide rekkverk rundt på begge av sider av cocpiten.   

Anbefalt motoreffekt for Drive Open 50 er 50-60 hk. Båtene utstyres med Mercurys motorer, og Brunswick Marine er ansvarlig for levering i Norden.       

 

Drive Daycruiser 66

Drive Daycruiser 66 er en romslig og sporty båt for dagsturer og fritidsbruk. Cocpitens U-formede sofa samt førerens og kartleserens seter utgjør en fin oppholdsplass for flere personer. 

Daycruisers styrecocpit kan gås igjennom. Baugen har høye rekker, og man går inn i styrecocpiten gjennom vinduet i midten som kan åpnes og ned trappen. Trappen kan skyves inn i venstre konsoll og åpner inngangen til baugkahytten, som har køyeplass for to personer. To vinduer gir lys i baugkahytten, og frontruten beskytter dem mot regn og sjø selv når de er åpne.   

Drive Daycruiser 66’s lengde er på 6,6 meter og anbefalt motoreffekt er 135-175 hestekrefter. Båtene utstyres med Mercurys motorer, og Brunswick Marine er ansvarlig for levering i Norden.

 

Drive Hardtop 66

Som de klassiske hardtop-båtenes moderne etterfølger tilbyr den allsidig plass også til lengre turer og overnatting. Den lyse og åpne baugkabinen er en sikker oppholdsplass også i fart. 

Drive Hardtop må kjøres utendørs, men kalesjen gir også føreren en utmerket beskyttelse mot vind og sjø. Man kan gå igjkennom hele båten ved at frontruten kan åpnes på midten, og dekket foran har høye og solide rekker i rustfritt stål.