Søk i arkivet

Varmekamera forenkler navigering om natten

Scandinavian Boat Show 10.-14. november viser Raymarines ny T-serie termiske nattkameraer. T-Serien bygger på FLIRS termiske bildeteknologi integrert i Raymarines multifunktionsdisplayer.

Fra en E-Widescreen kontrolleres kameraet direkte på skjermen ved hjelp av HybridTouch ™ - grensesnittet for å panorere, tilte og zoome kamera.

T-seriens kameraer ser alt selv i totalt mørke. Varmekameraet er overlegent bedre enn radar ved tillegging i mørket og viser tydelig hvor brygger, sjømerker og bøyer befinner seg. Og ikke midre viktig; ved mann-over-bord situasjon i mørket finner man personen i vannet umiddelbart.

Kamerateknologien trenger intet lys, den reagerar på temperaturskillet i omgivelsene. Bildet presenteres klart og tydlig sømløst på displayet ved siden av data fra plotter, fishfinder og radar. Systemet fungerer dessuten utmerket som overvåkningssystem med 360° rekkevidde og 90° tilt for fullstendig dekning.

Alle komponenter er marinetilpassede og beskyttet av et kompakt, men slagbestandig deksel. T-Serien fins i fire ulike modeller.

T300 har 2x zoom med en oppløsning på 320x240 QVGA.
T350 har både 2 och 4x zoom med en oppløsning på 640x480.
T400 er også utrustet med et kraftig lavlys videokamera, 2x zoom og 320x240OVGA oppløsning.
T450 har samme utstyr, med både 2 og 4x zoom i en oppløsning på 640x480 VGA.

Samtlige modeller kan monteres plant eller hengende for optimal plassering ombord og kan fjernstyres med joystick eller via knappene på displayet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen