Motorgiganter slår seg sammen

Motorgiganter slår seg sammen

Produsenten Cummins MerCruiser Diesel og Volkswagen har annonsert en langsiktig allianse for å utvikle utslippsvennlige marine motorer.

Publisert Sist oppdatert

Motorene vil bli markedsført, distribuert og utført service på av Cummins MerCruiser. 
Nøkkelen til alliansen er den planlagte felles utvikling av marine motorer under 5 liter som skal tilfredstille fremtidige utslippskrav. Volkswagen, en ledende produsent av diesel marine motorer opp til 350 hk (258 kW), og skal produsere den nye motoren på linjen ved fabrikken i Salzgitter, Tyskland. I tillegg vil alle aktuelle 
Volkswagen marine motorer bli solgt eksklusivt av CMD og markedsført under 
CMD merke fra 1. Januar 2011.

Den nye EPA utslippsstandarden vil tre i kraft i 2012 i USA, og RCD2 utslippsstandarden trer i kraft i 2014 i Europa i denne serien av motorer. 
De nye standardene foreskriver signifikant lavere grenser for utslipp av nitrogen 
oksider (NOx) og andre miljøgifter, og krever utvikling av neste generasjons 
diesel forbrenningsteknologi. 


-Vi er fornøyd med dette samarbeidet, sier Alex Savelli, president i CMD. Det gir oss til sammen de beste hodene og evnene på området som handler om marine fremdriftssystemer. For motorer under 5 liter er vi overbevist om at forholdet til Volkswagen vil sette oss i en utmerket posisjon for å møte kravene i den nye eksoslovgivning for maritim industri. 


-Vår allianse vil ikke bare føre fram til nye produkter som setter oss i en egen miljøklasse, men vil også bringe synergier med hensyn til pålitelighet, redusert støy 
og vibrasjoner, størrelse, vekt og strømtetthet, og vil utfylle hele linjen 
av motor, kjøre og ror / kontrollsystemer som for tiden tilgjengelig fra CMD, sier Savelli.