Søk i arkivet

Navionics lanserer kart for Android

Kartprodusenten Navionics utvider tilbudet ytterligere. Nå er selskapets kartplotterprogram også tilgjengelig for Android-telefoner.

Fra før av finnes Navionics for iPhone og iPad, men nå kan altså eiere av smart-telefoner med det åpne operativsystemet Android laste ned gode kartplotterprogramvare for en rimelig penge. 
 
Forutsetningen er at telefonen kjører Android 1.6 («Donut») eller nyere, altså en relativt fersk versjon av operativsystemet. Navionics opplyser at følgende telefoner er sertifisert som fullt kompatible med programmet:

• Motorola Droid
• Nexus One
• HTC Tattoo
• Acer Liquid.
 
 
Ifølge Navionics er systemet ideelt for båtfolk og sportsfiskere. Programmet har muligheter for å lagre track og gir tilgang til en omfattende POI-database («places of interest»), i tillegg til standardfunksjoner som tidevannstabeller, sol/måne-informasjon - og «mye mer». Det er også gode bildefunksjoner i programvaren.
 
Navionics tilbyr 29 kartverk verden over, blant annet en versjon som dekker hele Norge. Prisene starter på vel 10 euro og programmet lastes ned til telefonen via Android Market. 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen