Søk i arkivet

Nesten blind og yachtdesigner

Nesten blinde Gustav Meisler har designet en 80 meter lang superyacht. Nå håper han på å få bygd båten i Norge.

Krisepakken til norske verft kan gjøre det mulig for Meisler å få realisert yachtbyggingen i Norge, skriver Teknisk Ukeblad. Når siste rest av egenkapitalen på 15 millioner euro er på plass mangler kun en signatur.

Gustav Meisler bor i USA, men er født på Røst utenfor Lofoten i 1945 med en øyeskade som etter hvert har svekket synet hans ytterligere. I 1984 ble han bitt av yachtbasillen, noe han mener han aldri vil bli frisk av. Den lidenskapelige interessen har kostet ham ekteskapet. I 1990 startet han på George Washington University, 45 år gammel, og tilbake i Norge fortsatte han cruisevirksomhet med småbåter opp til 12 personer.

Til Teknisk Ukeblad sier han at han ser for seg et konsept der interesserte kjøper seg inn i båten som en tidsandel. På sikt blir det tre båter i ulike verdensdeler, så kan eierne velge hvor man vil feriere.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen