Søk i arkivet

Hardbarket landgangsfartøy for folk flest

Blir Fred 25 den nye svenske folkebåten? Det er i alle fall håpet hos Hanterbara Båtar AB, som lanserer nyskapningen på Båtmässan i Göteborg 6.–14. februar.

Verftet skal i alle fall ha ros for å komme med en friskt og originalt utkast til en ekte skjærgårdsjeep i aluminium, med plant dekk og 90 cm bred baugport.
 
Båten er 7,5 meter (25 fot) lang, har plass til åtte og er godt utstyrt, med blant annet baugpropell, fjernstyrt rampe og fullt regulerbar styreposisjon. Fred 25 er satt opp med en 175-hester som standard, og kan også leveres med lukket kabin. Med en så pass kraftig motor er den neppe noen sinke på sjøen, men hverken vekt eller fart er oppgitt i de tekniske spesifikasjonene.
 
Det 20 graders V-bunnskroget er bygget opp i tre seksjoner, med dobbel bunn, kollisjonsskott og vanntett motorrom - og med små 40 cm mellom spantene burde båten være solid nok til å tåle all den julingen verftet hevder den er bygget for. Hanterbara Båtar understreker også at Fred 25 skal være lett å håndtere for en enslig skipper, ved siden av at sjøegenskaper og sikkerhet holder yrkesbåtnivå. 
 
Innredningen er fleksibel og kan tilpasses de fleste behov, og en brukbart dimensjonert bensintank og doble batterier understreker at modellen er et «nummer opp» i forhold til mange andre skjærgårdsjeeper. Og med på kjøpet kommer altså en innebygget lasterampe.

- Det er på tide at noen i båtbransjen gjør noe nytt. Vi gjør det mulig for alle å komme ut på sjøen. Båten er bygget fra grunnen av for mange ulike behov, blant annet finnes smarte og fleksible løsninger for sitteplasser, oppbevaring og innredning. sier Jonas Nilsson, salgssjef på Hanterbara Båtar AB til messenettstedet www.alltforsjon.se


Ifølge markedssjef Marcus Svensson har verftet absolutt planer om å eksportere båten til Norge:
- Vi har ikke avtaler med norske forhandlere ennå, men inntil videre kan båten bestilles direkte fra oss. Vi sikter på internasjonal ekspansjon, der Norden kommer først. Om interessen finnes - hvilket vi tror, så vil vi gå ut i resten av verden, sier Svensson til Båtliv.

Pris i Sverige for den åpne varianten med Suzuki DF 175 Hk blir SEK 895 000 kr, 722.000 norske koner etter dagens kurs.
 
 
Tekniske data, Fred 25 
Lengde 7,50 m (ca 8,70 m med badeplattform og motor)
Bredde 2,57 m (med fendere 2,7 m)
Dybde 0,4 m + motor
Bensintank: 200 liter
Motor: Suzuki DF 175 Hk
Pris: SEK 895 000 kr
Produsent: www.hanterbarabatar.se

Alle bilder: Hanterbara Båtar AB
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen