Søk i arkivet

Luftig luksusyacht

Hundre fot med luksuriøs boflate og rå motorkraft, italienske Baia har lansert sin One Hundred.

» Se vår bildespesial!

Båtliv var tidligere i år med på prøvekjøring av Baias 78-foters yacht, som gjorde 54 knop og hadde et dieselforbruk i timen som tilsvarer det årlige CO2-utlsippet til en gjennomsnittlig norsk billist.

Det italienske verftet nøyer seg ikke med 78-foteren. Da Båtliv var innom verftet til Baia utenfor Napoli i mai, var skroget til deres nye 100-foter påbegynt.
Verftets arveprins, Roy Capasso viste oss stolt skroget etter prøveturen med 78-foteren.

Tekniske spesifikasjoner
Lengde: 31 meter
Bredde: 7,34 meter
Motor: 3x2430 hk
Vekt: 80 tonn
Baias flaggskip
– Dette er vårt femtidige flaggskip. Og hvilket navn kunne da passet bedre enn One Hundred, sa Capasso den gang. Baia hadde da fire 100-fotere i produksjon.
– Denne båten skal ta oss til en ny dimensjon, sier Capasso.
Hundrefoteren leveres med samme motorer som Baia 78, men vil kjøperen trå litt ekstra til er det mulig å bestille yachten med tre motorer! Hver av dem på 2430 hissige hestekrefter.

Lutfig
Hundrefoteren skal ifølge verftet by på plass og frihet. Yachten har en stor flybridge uten styreposisjon. Forut har den en gigantisk solseng og en stor sofagruppe. Helt akter, under flybridgen er det også en stor sittegruppe, og det er åpent inn til salongen, helt fram til førerplassen, det er med andre ord en luftig båt. I tillegg til at det er åpent bak er det mulighet for å åpne på sidene med store skyvedører i salongen.
Går vi under dekk er det fem kabiner i høy standard, tre av dem med dobbelseng – og alle med hvert sitt bad med alt som hører til.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen