Søk i arkivet

Motorkatamaran med rå uteplass

Katamaraner er kjent for gode plassløsninger. Curvelle har en utvendig plassutnyttelse vi ikke har sett maken til.

Seks gjestekabiner på hoveddekket og masse uteplass, det finnes ingen unskyldning for ikke å ta med gjester, så dette er ikke en båt du kjøper for å nyte sjøluften alene.
Produsenten opplyser at deres motorbåter med katamaranskrog har behagelig hastighet på mellom 10 og 25 knop, og takket være katamaranskroget er drivstofforbruket lavt. På grunn av bredden katamaranskroget gir, mener produsenten at båten skal gi så mye som 50 prosent mer plass å boltre seg på.
Curvelle leverer to modeller, Curvelle 33x9 og 44x11, førstnevnte med en bredde på ni meter og en lengde på 33 meter og den andre med en bredde på 11 meter og lengde på 44 meter. Prisen for en 33x9 skal i følge produsente være halvparten av hva man må betale for en tilsvarende båt med tradisjonelt skrog. Den minste båten er ventet å komme ut fra verftet en gang i 2009.

Prisen for 33x9, som blir deres første båt, er 7,8 millioner Euro, før norske avgifter.

Se video:
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen