Søk i arkivet

VW ypper mot Volvo Penta og Yanmar

Audis kraftfulle V8 TDI turbodiesel kommer snart i båtversjon, som en del av søsterbedriftens VW Marines produktlinje.

Maskinen ble presentert på Genova-messen tidligere i måneden, og skal by VPs D6-maskiner og Yanmars 6LY3-serie på kamp. Ettersom den kun veier kun 400 kilo uten gir, yter 350 HK ved 4300 rpm og har et dreiemoment på hele 700 Nm allerede ved 1.900 rpm kan den nye motoren bli en utfordrer til både konkurrerende dieseler og bensinmotorer.

Den 4.2 liter store V8-maskinen blir den kraftigste motoren noensinne fra den tyske båtmotorfabrikken, og norsk presentasjon av nyskapningen planlegges på Sjøen for alle 2009.

Under messen i Genova sa serviceingeniøren for Volkswagens marinemotorer på det italienske markedet, Luca Giaretta til nettstedet klikk.no at det kun blir gjort mindre endringer med bilmotoren før den lanseres for båtbruk. Blant endringene er at bunnpannen er bedre tilpasset båtbruk. Han forventer også at maskinen kommer til å yte rundt 400 hester innen kort tid.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen