Søk i arkivet

Saga: Permitteringsvarsel til 40 av de 50 ansatte

Nå har innskrenkningene i båtbransjen også nådd tradisjonelle Saga på Selje i Sogn og Fjordane. Fritidsbåtprodusenten har sendt ut permitteringsvarsel for hele 40 av de 50 ansette.

Fabrikken permitterte fem mann i sommer, men den siste finansutviklingen utløser nå langt mer dramatiske tiltak fra Saga Boats. Allrede fredag blir halvparten av de ansatte permittert, melder NRK Sogn og Fjordane. I tillegg har 14 personer fått varsel om at de kan blir permittert senere.
 
Hovedtillitsvalgt Helge Bortne sier til NRK at  de ansatte er bekymret og usikre:
- Folk er veldig usikre på framtida, det er klart det blir mye prat om dette i pausene.  

Saga er en hjørnestensbedrift på Selje, og i mange familier har begge ektefeller jobb på fabrikken. Stemningen er derfor dyster i kommunen, selv om innskrenkningene ikke kommer overraskende på Bortne:
- Nei, det er en luksusting vi produserer, og vi må bare innse at dette er det første folk kutter når det blir trangere tider.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen