Søk i arkivet

Windy_25,33 0083
Windy_25,33 0083 Foto:

Polakker lurt til å lage Windy-kopier

Polakkene Marek Stachowiak og Martin Kaczmarek føler seg lurt av nordmannen Rune Andersen og Ocean One som har bedt dem bygge kopier av Windy båter i Polen, skriver Agderposten.

De to polakkene Kaczmarek og Stachowiak forteller til avisen at Andersen kom til den polske byen Zdzieszowice i 2005 for å starte produksjonen for OceanOne. Sammen med en tredje person, Kristof Matlak ble de to engasjert for å bygge opp en ny fabrikk. Nå hevder de tre at de ble lurt til å bygge falske Windy-kopier uten tillatelse fra Windy. Den skulle være en formalitet ifølge Rune Andersen som nå er stevnet av Windy Boats for å ha kopiert deres Scirocco 32/33. Windys administrerende direktør Knut Heiberg Andersen hevder det er lett å se at OceanOne er en Windy kopi og selskapet har engasjert den profilerte Osloadvokaten Jon Tenden til å føre saken for seg.

Rune Andersen selv hevder at han ville lage en helt ny båt og at det polakkene som har ødelagt for OceanOne.
- Jeg ville lage en helt ny båt, sier han.

Matlak og Kaczmarek ante ugler i kosen da de ikke fikk kontrakt for det arbeidet de gjorde for Andersen. De begynte da å ta bilder av hvordan arbeidet på fabrikken foregikk for å ha bevis ved en eventuell konflikt.
Andersen på sin side hevder at alle papirene hans er blitt stjålet. - Jeg ble robbet da jeg bodde på et hotell i byen der. Da ble alle dokumentene mine stjålet; pass, kontrakten med Kristof og båttegningene, sier han til Agderposten.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen