Søk i arkivet

Stem på din favorittbåt

På Sjøen for Alle kryr det av herlige båter. Vi har plukket ut ti av dem. Stem på din favoritt.


Dim: 270x405px Description: Notes:
Dolmøy 23
Dette må være et av messens beste båtkjøp. For 159 000 kroner får du 23 fots fiskebåt fullt utstyrt for sportsfiske. Du velger selv hvor mye du vil legge ned på motor. Båten tåler alt fra 25 HK til 150 HK. Med en 75 HK Evinrude E-TEC gjør den 28 knop i følge forhandler. Det er alltid farlig å anbefale en båt du bare ser på messer, men vi sjekket tykkelsen på overbygget på Dolmøy, og der kom den veldig bra ut. Nesten to centimeter holder det meste. I følge produsenten er det lagt ned mye arbeid på å få hele båten så solid og sterkbygget som mulig.
Les mer og se flere bilder av Dolmøy 23


Dim: 270x246px Description: Notes:
Windy Chinook
Trygve Hegnar som eier Windy boats mente dette var båten som skulle ta Windy inn i fremtiden, og som forente bruksvennlighet, design og ikke minst miljø.Båten er totalt fri for regnskog både inne og ute, og med en unik layout for størrelsen. Det er ikke mange 44-fotere som kan tilby tre sovekabiner med god plass. Det har Windy nå klart, uten og måtte lage en ”trang” båt av den grunn. Mest imponert ble vi av det som kan kalles en ”akterkabin”, men som likevel ikke er det fordi den tar ikke opp plass i høyden.
Les mer og se flere bilder av Windy Chinook


Dim: 270x309px Description: Notes:
Goldfish 30 SC
Med denne båten ønsket den norske produsenten å formidle det opprinnelige daycruiserkonseptet i moderne drakt. Båten klarte mesterverket å vinne «Yacht of the Year»-prisen på Düsseldorf-messen, kåret av en jury bestående av ledende norske båtblader i Europa, deriblant Båtliv fra Norge. Goldfish 30 SC har mange lekre detaljer, og skiller seg ut når det gjelder interiørløsningene. På dekk er det rikelig med sitteplasser, kjørekomforten er  på topp, om man foretrekker å sitte eller stå.
Les mer og se flere bilder av Goldfish 30 SC


Dim: 270x381px Description: Notes:
Viknes 1080
Viknes 1080 er halvmeteren lenger enn verftes tidligere flaggskip, Viknes 1030, men volumøkningen er formidabel. Sammen med mange nye, smarte løsninger og gjennomtenkte detaljer fremstår derfor Viknes 1080 som noe av det mest fornuftige og ideelle man kan tenke seg innen segmentet «hytte på sjøen». Tre doble sovekabiner holder overraskende god komfort med flust av hyller, skap og sittebenker.
Les mer og se flere bilder av Viknes 1080


Dim: 270x329px Description: Notes:
Askeladden Commuter 11
Askeladden Commuter 11 er en storvokst og tung tøffing som svinger som en ballerina rundt sin egen akse. Båten er en okse av en båt, over 11 meter lang og med en vekt på ni tonn. Askeladden har aldri vært i nærheten av å lage noe så stort før. Likevel skal båten være miljøvennlig. Det finnes ikke tropisk tre om bord, og et helt nytt drev kalt Zeus gir båten lavt drivstofforbruk i tillegg til veldig gode manøvreringsegenskaper.
Les mer, se bilder og film av Askeladden Commuter 11


Dim: 270x405px Description: Notes:
Silver Condor 730
Silverbåtene fra Finland har alltid kombinert skrog av aluminium og innerliner i glassfiber. Det best fra to verdener som mange innenfor båtindustrien vil si. Har du en pilot i magen er Condor en båt for deg, for maken til førerposisjon har vi aldri sett på en båt i denne størrelsen. Silver Condor kan bli et forbilde for fremtidens båter, hvor bilens kjørekomfort er kommet inn i fritidsbåtverdenen.
Les mer og se bilder av Silver Condor


Dim: 270x369px Description: Notes:
NB Ardea 870
NB Ardea 870 fly, gir det norske publikummet et tilbud om en mini flybridgebåt i tradisjonelt og traust format. Flybridgebåter på under 30-fot har vært fraværende på markedet i mange år, så for mange er dette en etterlengtet båt. designerne er blitt flinkere på er å løse volumet innvendig. Båten virker faktisk mye større enn den i virkeligheten er. I god vestlandsk tradisjon har produsenten beholdt styreposisjonen på dekk bak. Dette gjør at båten egner seg godt til fiske.
Les mer og se bilder av NB Ardea 870


Dim: 270x365px Description: Notes:
Buster AWC
Aluminiumsbåten Buster kommer nå med styrhus og overbygg. Skroget er det samme som i den nye åpne Buster XXL, men med overbygg har man fått en båt for helårsbruk. Den finske produsenten har fått mange henvendelser fra folk som liker å fiske eller som vil ha en båt til transport og utflukter, og med Buster AWC har de tatt dem på alvor.
Les mer og se bilder av Buster AWC


Dim: 270x355px Description: Notes:
Nordkapp Vitesse 850
Vitesse 850 er en  overnattingsbåt for hele familien. I tillegg til en rommelig cabin, har båten en stikkcabin med plass for to voksne. Den har standardutstyr som komplett pantry, dusj, elektrisk toalett med mer. Produsenten har lagt vekt på et vakkert design, samt mange innovative og praktiske løsninger, og vi kan ikke si annet enn at de har lyktes. Båten får en dyp v-bunn, som også kjennetegner resten av Nordkapp modellene.
Les mer og se tegning av Nordkapp Vitesse 850


Dim: 270x338px Description: Notes:
Venus 20
En av messens overraskelser. Båten har gjennomgått en totalforandring utseendemessig etter at Båtliv testet 20-foteren sommeren 2006. Båten overrasket den gang med gode egenskaper på vannet, selv med en hastighet opp mot 51 knop. Dette er båten for den om ønsker gode sjøegenskaper med trygghet i hele fartsspekteret. Båten har i tillegg til den nye drakten fått endringer som endrer kjøreegenskapen ytterligere.
Les mer og se bilder av Venus 20

Stem her, hos VG
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen