Søk i arkivet

Speedbåt med afterburner

Thriller F-4 Phantom II blir en båt utenom det vanlige med to jetmotorer på 25.000 hestekrefter - og afterburner!

– Når afterburneren sparker i fra blir du kvitt alle rynkene i ansiktet, sier Arnie Germino. Han har bygget mange speedbåter, men den han holder på med nå blir noe utenom det vanlige. Gemino har montert på to jetmotorer fra kampfly på katamaranskroget. Til sammen gir de 25.000 hestekrefter, men bryter lydmuren har de forhåpentligvis gjort for siste gang.

Varm start
Båtprosjektet er ikke overraskende ganske så dyrt. Så langt skal det ha gått med to millioner dollar. Konstruksjonen startet for to år siden og ventes å være ferdig januar 2008.  Da skal den for første gang demonstreres på vannet, men vil i første omgang holde seg under 130 knop.
– Trolig vil den klare det dobbelte. Vi vet bare ikke hvor fort den vil gå, sier Germino.

Veteranprosjekt
Thriller F-4 Phantom II er bygd til inntekt for amerikanske krigsveteraner, og kalles derfor også for «The Sound of Freedom». Gemino er selv veteran etter vietnamkrigen. Nå vil han hjelpe veteraner fra Irak som han mener ikke får den støtten de trenger når de kommer tilbake.


Se filmklipp på www.members.usmsg.org
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen