Søk i arkivet

KLAR FOR AVDUKNING: Nordkapp 705 Avant.
KLAR FOR AVDUKNING: Nordkapp 705 Avant.

Nordkapp 705 AvantPremiereklar Nordkapp med motornyhet

Siste tilskudd i Avant-serien til Nordkapp premierevises i helgen med motornyhet på hekken. Vi har allerede prøvekjørt båt og motor, og her er et lite førsteinntrykk.

Nordkapp 705 Avant er en bowrider basert på skroget til Enduro 705 som kom i 2014. Verdenslanseringen for pressen er lagt til Italia sammen med Evenrudes lansering av nye G2 motorer. Både båt og motor kan for første gang sees i Norge i helgen. Da premierevises i helgen under åpen helg i Leangbukta, i lokalene til Saga Boats.

PRØVEKJØRT: Nordkapp 705 Avant. Foto: Magne Klann.

PRØVEKJØRT: Nordkapp 705 Avant. Foto: Magne Klann.

Båten er med sine 7,05 meter en forholdsvis stor bowrider, men den responderer raskt på alt man foretar seg under vår prøvekjøring i Italia. Den tålte våre provokasjoner med krappe svinger i høy fart svært godt. Båten krenger behagelig innover når man svinger, takket være sin dype V-form med hele 24 graders vinkel, og relativt smale skrog. Testbåten var utstyrt med Evenrude E-Tec G2, med 200 hestekrefter, men båten leveres med alt fra 150 til 200 hk. Toppfarten vi målte var 44 knop.

Med 150 hestekrefter skal den være 39 knop, og med 250 rundt 50 knop i følge konstruktøren Espen Thorup.

Båten er smal i baugen i forhold til mange av dagens nye båter. Dette gir båten et eget preg. Helt fremme avsluttes baugen med en liten tverr avskjæring noe som gir en bred nok flate å trå på når man skal om bord og i land. På dørken er det et elegant gråfarget belegg. Dette er enkelt å vedlikeholde, nokså sklisikkert, og behagelig for øynene på solskinnsdager.

Du kan lese mer om prøvekjøringen av Nordkapp 705 Avant i Båtliv nummer 9 som er i butikkhyllene og hos abonnentene i midten av november.

 Kommentarer

Fakta - Avant 705

Lengde: 705 cm
Bredde: 230 cm
Vekt uten motor: 1300 kg
Vekt med motor: 1520 kg
Dyptgående med motor: 90 cm
Drivstofftank: 200 liter
Sitteplasser: 7 personer
Anbefalt motor: 150-250 hk

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen