Søk i arkivet

NED: Daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine legger ned i Stavanger.
NED: Daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine legger ned i Stavanger.

Legger ned etter salgssvikt

Smart Marine legger ned i Stavanger etter flere år med underskudd, men salget vokser på Karmøy.

–      Smart Marine Stavanger AS hadde i 2015 et meget godt salg av båt og motor frem til oljekrisen slo inn i august 2015. Med et så svakt marked som det er i Stavanger for tiden så vi ingen annen mulighet enn å avslutte. Det er med tungt hjerte vi har valgt å avslutte driften, sier daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine.

 Regnskapene viser at selskapet tredoblet omsetningen fra 5,2 millioner kroner i 2013 til 17 millioner kroner i 2015, men økte kostnader har gitt dårlig lønnsomhet, og egenkapitalen var på minus 1,5 millioner kroner ved utgangen av 2015.

 Beslutningen om opphør er tatt i samråd med banken. Ingen kunder vil bli økonomisk skadelidende på grunn av avslutning av driften. Alle tap tas av Smart Marine AS som leverandør, banken og aksjonærene, opplyser Vikingstad i pressemeldingen.

– Smart Marine AS på Karmøy vil følge opp alle kundene med salg, deler og service. Smart Marine AS på Karmøy vil også videreføre salg av Arronet, Jeanneau og Hobby i Stavanger. Vi vil ukentlig være tilstede i Stavangerområdet for å kunne ha en tett oppfølging av våre kunder i hele Rogaland, sier Vikingstad.

Vekst igjen

Smart Marine omsetter for oppunder 50 millioner kroner, og har hatt jevn vekst i omsetningen de siste fem årene, men driften har gått i minus de to siste årene, viser offentlige regnskapstall.

Vikingstad kan fortelle at salget i hovedbutikken på Karmøy nå vokser. Det ligger an til en økning godt over budsjettet både på omsetning og resultat i år, og ordreinngangen for neste år er også bra, sier han:

– Interessen for den type båter vi er importør og forhandler av har vist seg å være økende de siste syv årene. Arronet og Jeanneau er de båtene det er størst interesse for. Dette er båter i prisklassen 250.000-750.000,- kroner.

– Etter to tøffe år med avslutning av import av Jeanneau og overgang til å være forhandler for Jeanneau og Yamaha har Smart Marine AS nå en veldig positiv drift. Dette vil gi oss et positivt resultat allerede i 2016.

– Fokuset på god service og produkter med god kvalitet har alltid vært viktig for Smart Marine. Dette ser vi at gir resultater. Vi har hatt en formidabel omsetningsvekst og er i dag den største båtforhandleren i Nord-Rogaland, avslutter Vikingstad.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen