HOLDER VANN: Samsung Galxy S7 har IP68, og vi har testet om det holder hva det loves, men saltvann er en ekstra hard påkjenning.

Samsung Galaxy S7 hardtestet

Sjeldent har vel en Samsung Galaxy S7 fått kjørt seg hardere enn den er blitt brukt i helgen. Men klarer den seg? Og vi røper en liten hemmelighet…

Publisert Sist oppdatert

Båtlivredaksjonen fikk tilsendt en Galaxy S7 Flat til låns for test. I denne testen legger vi ikke vekt på telefonens finesser, det gjør vi i en annen artikkel. Derimot har vi testet om den virkelig holder mål når det loves at den er vanntett. Og det begynte virkelig ikke lett for telefonen.

Uvær og saltvann

På den ene vannscooteren festet vi en lang selfiestang. I enden var det en mobilholder, men den er ikke bra nok under forholdene vi skulle bruke den under. Derfor ble den tilpasset ekstra godt for at telefonen ikke skal dette av under fart under værforholdene den skulle ut i. Det blåste 12 sekundmeter da vi satte kurs ut Vestfjorden i Tønsberg. I tillegg regnet det, og sjøsprøyten sto rett i mot oss, altså rett i mot telefonen. Planen var at vi skulle sende live til Båtlivs Facebookside, men her stoppet det fort opp. Problemet er nemlig at Facebookappen ikke tillater at skjermen slås av. Da settes direktesendingen og filmingen på pause. Og skjermen til Galaxy S7 oppfatter vanndråper som tastetrykk. Vannsprut blir med andre ord et massivt skjermbruk, og det tok ikke lang tid før skjermen slo seg av. Derimot fikk telefonen fortsatt stå en liten stund til på selfiestangen. Forholdene var så tøffe at vi flere ganger måtte snu oss for å sjekke om den fortsatt var der, eller om vi tenkte å ta den inn fordi festet med lerrettape ikke holdt. Etter hvert valgte vi derfor å ta telefonen av i stedet for at den skulle havne i sjøen. Den havnet i en allerede svært våt lomme, våt av saltvann.

Ble turens faste kamera

Underveis ønsket vi å ta biler, men forholdene var så ille at vi ikke turte å ta opp speilrefleksen. Den hadde ikke tålt det. Men det skulle derimot Samsungen gjøre, og den har et ypperlig kamera. Kort fortalt finnes det per dags dato ingen mobiler med bedre kamera, noe stadig flere tester stadfester. Og dermed kan vi røpe at samtlige bilder som er publisert etter testen er tatt med Samsung Galaxy S7 Flat. Etter hvert havnet den i en nettinglomme foran på redningsvesten. En gang ble fotografen kastet i vannet under testmanøverering. Med kamera. Deretter var det opp med mobilen for å ta enda flere bilder. Og den har fungert til dette bruket hele turen, der vi ikke har turt å bruke annet utstyr. I tre dagere, og den aller meste av tiden med bra med sjø, stadig regn og ikke minst masse sjøvannssprut.

Pass på, skyll

Hver dag, etter at vi har kommet oss inn etter test, har vi skylt telefonen godt i ferskvann. Men den har likevel ligget i saltlake. Dag to fikk vi noen problemer da vi ladet opp telefonen, at den hoppet litt av og på i lademodus mens den sto tilkoblet. Men dette ble borte den tredje dagen, etter grundig bruk. Siste dag lot vi den også ligge i cirka et minutt i ferskvannsbad for å få vekk alt saltet.

Konklusjon

Konklusjonen må bli at Samsung Galaxy S7 takler påkjenningene den har vært utsatt for, i hvert fall på kort sikt. Men vårt råd og inntrykk etter at vi allerede har opplevd problemer med ladingen er at du ikke bevisst bør utsette telefonen for slike påkjenninger med saltvann. Men at den tåler påkjenningen og overlever. Med forbehold. Langtidseffekten gjenstår, og nå returneres telefonen til Samsung.

Se flere av bildene fra testen her, tatt med Samsung Galaxy S7

(Bildene i denne artikkelen er også tatt med en Samsung Galxy S7)