Søk i arkivet

Boot 2016Med sansen for det italienske

Båtdesigner Espen Thorup gikk rett til Riva da Båtliv ba ham vise oss sin favorittbåt på Boot 2016.

Düsseldorf, Tyskland

 Hjemme er Thorup er kjent som designer for suksessbåter fra Nordkapp og Bella, men svært få vet at han på 90-tallet var i dialog med Riva om designjobb for den ikoniske italienske båtprodusenten. – Men da det kom til stykket var jeg sjanseløs, de ansetter av prinsipp kun italienske designere, sier Espen Thorup med et smil.

 Han er på hjemmebane på verdens største båtutstilling. Her er båter fra hele verden, og en designer må holde seg oppdatert og hente inspirasjon.

 –      Er denne båten bygget av engler? spør Thorup når vi blir vist rundt i Riva 63 Virtus. Elegansen lyser mot oss fra speilblank turkis lakk og hvite skinnseter. Det som imponerer Thorup er at skjønnheten er proppfull av funksjonelle detaljer. Alt er nedfelt og innfelt i elegante buede flater.

–      Detter en av våre beste åpne båter, sier PR-medarbeideren som viser oss rundt i båten. Vi snakker om en 63 fots daycruiser, som selvsagt også rommer elegant bokomfort under dekk. 

–      Våre båter består av tre komponenter: Tre, lær og rustfritt stål. Essensen i merkevaren Riva er få elementer og topp kvalitet som til sammen danner utsøkt eleganse, forklarer verftets representant.

Fiskebåt 

Thorup er svak for italienske båter. Italienerne har sansen for skjønnhet, og samtidig har de mot til nyskapning. Et annet eksempel er Arcadia Sherpa, som bygges ved Napoli sør i landet.

–      Den ser jo ut som en norsk fiskebåt! Er det ikke herlig, en luksusbåt som ligner på en fiskebåt, og som i bunn og grunn er en daycruiser på 55 fot, sier Thorup.

 

 

Vi ser også på en helt nye wakeboardboat fra amerikanske Heyday. – Dette er veldig moderne med LED—lys på baugen, skuteside med tapedekor og antisklibelegg på dekket, sier Thorup. Båten trimmes sideveis, slik at den skaper sine egne surfebølger!

 

Lys

Nederlandske Aluqua imponerer med lyssystemer som kan ulike stemninger og lyssettinger i båten, og en kul stripe med lys langs hele rekkelisten, samt frontlyker på baugen. Aluminiumsbåtene oser av slick eleganse.

 

Thorup er også begeistret for det nye trimsystemet på båter fra Sea Ray og Boston Whaler. Trimflapsene er vinklet slik at de planingsterskelen nesten forsvinner. Dynamiske skrog som tilpasser seg til vind, kjøreforhold og kjørestil er fremtiden, mener han.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen