Søk i arkivet

Motorsykkel til lands og til vanns

VIDEO: Vannscooter kan vel sies å være sjøens motorsykkel. Så hvorfor ikke ta skrittet fullt ut?

Gibbs Sports Amphibians har tidlgiere lansert firehjulinger som går både til lands og til vanns, og de er ikke sjeldent å se på større internasjonale båtmesser. Firehjulingen Gibbs Quadski yter 140 hestekrefter på vannet og drives av en vannjet. Farten for denne doningen er den samme på vannet som på land, 72 kilometer i timen, eller 39 knop som blir mer korrekt å si på sjøen.

Jeremy Clarkson i Top Gear prøvde Quadski i Lake Como. Se videoklipp fra denne turen nederst i artikkelen.

Med Gibbs Biski som du ser på videoen øverst er det derimot en mye større forskjell, avhengig av om du er på vannet eller på veien. Toppfarten på vannet er 32 knop (60 km/t) og på land går den 128 kilometer i timen, ifølge prodisenten. Med vannjet opplyses det at den lett kommer opp i plan, altså på bare tre sekunder. Og skal du gjøre den om fra motorsykkel til vannscooter tar det fem sekunder.

Prisen for Biski er foreløpig ikke kjent, men det er spesifikasjonene:

Lengde: 2,35 meter
Bredde: 95 cm
Vekt: 348 kg
Bensintank: 20 liter
Motor: 55 hk
Toppfart på land: 128 km/t
Toppfart på vann: 32 knop
Dekkdimensjon: FR 120/70-16 RR 150/80-15 

Jeremy Clarkson prøver Quadski:

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen