Søk i arkivet

NØD: GOODiON kan gi deg strøm til mobilen, eller andre gjenstander som lades via USB. Alt som kreves er å fylle begeret med saltvann
NØD: GOODiON kan gi deg strøm til mobilen, eller andre gjenstander som lades via USB. Alt som kreves er å fylle begeret med saltvann Foto:

NYTT BÅTUTSTYR FRA METSLad mobilen i redningsflåten

Nå får du kjøpt batteri som går på saltvann fra Sør Korea med USB uttak.

TÆRING: Magnesiumplatene vil tære, og må byttes etter 48 timers bruk.
TÆRING: Magnesiumplatene vil tære, og må byttes etter 48 timers bruk.
Seilas A Nissen-Lie

Det dukker alltid opp noen spennende nyheter på utstyrsmessen Mets. GoodiOn er et batteri på saltvann, produsert i Sør Korea.

GoodiOn kan brukes et nødbatteri for redningsflåten, eller om bord. Batteriet består av en bok med to magnesiumplater. Ved å helle saltvann i boksen vil magnesiumen reagere med vannet, og produsere strøm. Boksen har to USB utganger, og gir strøm i 48 timer etter at prosessen er satt i gang.

Tærer

Magnesium er et uedelt metall. Kombinasjonen av vann og salt fungerer som en elektrolytt med stengene av magnesium. Resultatet er spalting av kjemiske forbindelser som sørger for strøm.  Batteriet har også et lys.

Lowtec

Batteriet kan ikke lades. Når det er flatt må platene skiftes, og batterier er klart for en ny omgang. Magnesiumplatene kan kjøpes løst. 

Batteriet koster ca 1000 kroner. Vi har ikke funnet noen distributør i Norge, men kan kjøpes via internett. 

 

NETT: GOODiON kan kjøpes via internett.

NETT: GOODiON kan kjøpes via internett.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen