Optimisme hos utstyrsgrosist

6a00d83451bb7069e20147e284eabb970bpi

Slår seg sammen etter optimisme

Danske Palby Marine og landets største grossist av maritimt utstyr, Flak AS, slår seg sammen. – En strategisk allianse for distribusjon.

Publisert Sist oppdatert

Den sørlandske båtutstyrsgrossisten Flak AS har kjøpt 30 prosent av aksjene i danske Palby Marine. 20 års samarbeid over Skagerrak blir dermed formalisert, meldes det fra sørlandsavisa Fedrelandsvennen.

Flak har blant annet plottermerket Humminbird og rundt 100 andre merkevarer å by overfor sine forhandlere landet rundt.

Den danske engros-spesialisten Palby Marine har fra før et lager på 6 000 kvadratmeter med båtutstyr, ifølge bransjebladet IBI News.

Produktene selges gjennom  forhandlernettverk i Danmark, Færøyene og Grønland.

Eieren av Palby, Bjarne Carlsen, har nå overlevert stafettpinnen til salgssjef Peter Helleskov.

Mens mange bedrifter har kjempet seg gjennom tøffe økonomiske tider, opplyser Palby at de har vært hovedleverandør av produkter til båtutstyrsbutikker i Danmark.

Flak AS har spilt en tilsvarende rolle i Norge.

– Det har vært helt naturlig å fusjonere strategisk med Flak, opplyser Helleskov til IBI.

Han forteller videre at de har samarbeidet i 20 år og at de i dag anser seg som de sterkeste distributørene i våre land.

Bjarne Carlsen vil forbli som partner i Palby med en administrativ rolle, mens Peter Helleskov blir administrerende direktør.

– Det er hyggelig å gi stafettpinnen til Peter på et tidspunkt da den marine virksomheten er økende igjen, melder Carlsen til sist.

LES OGSÅ:

 Vi satser på opplevelser