Søk i arkivet

Bénéteau Swift Trawler 30:Her er Bénéteaus nye kompakt-trawler

Med bra rekkevidde, masse plass og løfter om gode sjøegenskaper kan Swift Trawler 30 fort bli en slager for Bénéteau.

Båten lanseres i Paris i desember og blir den foreløpig minste modellen i franskmennenes nye generasjon trawlere. Motorvalgene blir 300 eller 370 hk. 
 
Foreløpig er lite detaljinformasjon offentliggjort, men det er åpenbart at dette blir turbåt der gode bokvaliteter prioriteres. I tillegg understreker Bénéteau at sikkerheten er godt ivaretatt, med en skjermet gangvei på styrbord side av det asymmetrisk plasserte overbygget, høye, solide håndrekker og meget god utsikt fra førerposisjonen.
 
Modellen leveres med en eller to separate lugarer. «Ekstralugaren» blir da en etasjekøye på babord side, og en dataanimert reklamefilm fra fabrikken sladrer om Bénéteau planlegger flere smarte løsninger for båten.

Se video her (ekstern lenke):
 
 
 
Bénéteau hevder at båten skal ha «havgående» sjøegenskaper («high seas»). Hva fabrikken faktisk mener med dette er heller uklart. Båten har ennå ikke fått CE-kvalifisering og noe mer enn i beste fall klasse B er jo helt urealistisk.
 
Hva Swift Trawler 30 skal koste er heller ikke offentliggjort, men Bénéteau-båtene har normalt et konkurransedyktig prisnivå.
 
 
Tekniske data Bénéteau Swift Trawler 30
Total lengde: 9,99 m
Skroglengde: 9,58 m 
Bredde: 3,53 m 
Tørrvekt: 5500 kg
5 550 kg 
Diesel: 720 l 
Vann: 300 l
Motor: Maks 370 hk
 
 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen