Søk i arkivet

 Salgssjef Ole S. Melbye i Loxkel
Salgssjef Ole S. Melbye i Loxkel

Norge på salgstoppen

Norge topper for tiden utenbordssalget i Europa.

Med ca 22.000 solgte motorer hittil i år, troner Norge på toppen som det største markedet for utenbordsmotorer i Europa i år, hevder salgssjef Ole S. Melbye i Loxkel, som forhandler Tohatsu i Norge.

Alle de store motorforhandlerne forteller om svært godt salg for tiden.  –    Vi har solgt uvanlig mange motorer og båter i juli og august i år, sier salgs- og markedssjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande A/S, som forhandler Suzuki.

Bortfallet av hk-avgiften i fjor er nok noe av forklaringen. Samtidig har utenbordsmotorene gjennomgått en stor utvikling de siste årene. Bytte av gamle motorer til nye, det såkalte repowering-markedet, er bra for tiden. Mange ser at de kan gi sin båt nytt liv med ny motor og kanskje en oppussing.

Det er også en trend at de nye utenbordsmotor danker ut innenbordsmotor på stadig større båter. Dermed går også snittpris og snittstørrelse pr solgte motor opp.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen