European Powerboat of the Year 2016

Bella 600 har norsk designer, her med R, og ikke BR som er nominert.

Fem nordiske nominert

Fem nordiske båter er nominert til European Powerboat of the Year 2015. En av dem er norsk!

Publisert Sist oppdatert

På Båter i Sjøen hadde Marex 375 sin verndenslansering. Allerede uken etter er den nominert til European Powerboat of the Year 2015. Båten ble prøvekjørt av Båtliv i forkant av verdenslanseringen, og testen kan leses i Båtliv nummer sju som nå er i butikkhyllene, eller kan lastes ned fra Båtlivs app til Andoid og iOS. Marex har tidligere vunnet Powerboat of the Year, og de imponerer allerede båtpressen med nykommeren. Blant annet pryder den forsiden til Motorboat & Yachting med tittelen «Magical Marex 375».

To fra Leangbukta

Marex er designet i Leangbukta av Espen Aalrud. På samme adresse sitter også Espen Thorup som foruten Nordkapp designer for Bella Boats (Bella, Flipper og Aquador). Bella 600 BR er nominert i klassen under 25 fot. Den finskproduserte båten konkurrerer med en annen finne i samme klasse, og det er XO 250 RS Open. Finland gjør det sterkt i årets nominasjon. Axopar har lansert flere båtmodeller siden fjoråret, blant annet fem forskjellige modeller av Axopar 28. I tillegg skulle egentlig Axopar 37 lanseres på Cannes Yachting Festival som arrangeres i disse dager. Men lanseringen av 37-foteren måtte melde avbud.

Også en svensk båt er nominert, og det er Nimbus 305 Coupé som vil konkurrere med Axopar i samme klasse som er båter opp til 35 fot.

– Kvalitetsstempel

– Jeg synes det er kjempegøy å bli nominert til en så ærvedig nominasjon. Dette er en båt med flere smarte løsninger, sier Thomas Aalrud til Båtliv når han får vite at Marex igjen er nominert. Han forteller at Marex 375 fikk mange gode tilbakemeldinger fra besøkende under Båter i Sjøen.

– At vi er nominert er et kvalitetsstempel, og det viser at vi har gjort noe riktig, sier Aalrud. Selv om denne heter Marex 375 og den andre uten med akterkabin heter 370 er det stor forskjell på skroget. Marex 375 har 60 centimeter lengre skrog.

Juryen i European Powerboat of the Year  består av åtte båtblader  i Europa som møtes to ganger i året for å diskutere kandidatene til «European Powerboat of the Year», der båter fra hele verden konkurrer om prisen. Båtliv er representert som eneste nordiske båtblad. De andre bladene er Boote (Tyskland), Barche a Motore (Italia), Neptune Frankrike, Marina CH  (Sveits), Yachtrevue (Østerike) og Nautica y yates (Spania).

Nominerte båter

Opp til 25 fot

Baylier VR5

Bella 600 BR

Ranieri International Interceptor 222

XO 250 Open

Four Winns V255

Opp til 35 fot

Cranchi 35 Z

Invictus 280 TT

Nimbus 305 Coupé

Sasga Minorchino 34

Opp til 45 fot

Beneteau Gran Turismo 40

Boston Whaler 420 Outrage

Marex 375

Steeler NG 43 Offshore

Fountain Pairot 37

Over 45 fot

Azimut Magelano 66

Ferretti 550

Sea Ray L590 Fly

Jeanneau Leader 46

Galeon 500 Fly

Displacement

Boarncruiser Elegance 1200

Super Lauwersmeer Evolve

Linssen Grand Sturdy 52.9 AC